Μέχρι Μάη μήνα
30/03/2019 14:11
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μέχρι Μάη μήνα

Θα γίνει του σκανδάλου το κάγκελο.

Η συμπαθής επαγγελματική τάξη των σκανδαλολόγων θα δουλέψει φουλ υπερωρία.

Ασφαλώς και δεν έχουν σχέση οι εκλογές. Απλά έτυχε να ολοκληρώνονται κάποιες προκαταρκτικές διαδικασίες μέχρι Μάη μήνα που έγραψε κι ο Φοίβος και τραγούδησε ονειρεμένα η Δέσποινα Βανδή.

Αφήστε που υπάρχουν κι αυτοί που με την προσμονή εξελίξεων είναι “στολισμένη από τα Χριστούγεννα βιτρίνα”, σαν έτοιμοι από καιρό, σα θαραλλέοι, θα ξιφουλκήσουν κατά της διαπλοκής και του σάπιου “παλιού” πολιτικού συστήματος.

Ναι, σωστά το υποψιαστήκατε. Πρόκειται για το “μεγαλύτερο σκάνδαλο της Μεταπολίτευσης”, όπως έχει ειπωθεί από τα πλέον επίσημα χείλη.

Ναι, πρόκειται για τη Novartis. Όπου παρόλο που πολλοί λένε πως δεν έχει βρεθεί τίποτα, κάποιος καπνός θα βγει.

Φωτιά μπορεί να μην υπάρξει, ούτε αποχρώσες (επαρκείς) ενδείξεις, αλλά κάτι λογικό, ίσα για τη μετακύλιση της κουβέντας.

Ίσα να “βάλουν” τα γυαλιά στους αντιπάλους, να τους περάσουν ένα χέρι φρέσκια, χειροποίητη (που είναι και η καλύτερη) λάσπη.

Μέχρι Μάη μήνα και βλέπουμε. Γιατί όταν η στρατηγική είναι “τρέχουμε όπου σκάνε οι κανονιές”, η πολιτική όχι μόνο μετατρέπεται σε μια επικοινωνιακή διαχείριση της επικαιρότητας, αλλά εξαντλείται σε αυτήν.

Τα βαρύγδουπα non paper άλλωστε, που μιλούσαν για παράδειγμα για “ελέγξιμη εκλογική ζημιά”ως προς το Σκοπιανό, έχουν πάει για ανακύκλωση.

Ο δε κακοχωνεμένος “οικονομισμός”, που θέλει τους ψηφοφόρους να τα ξεχνούν όλα όταν δουν στη χούφτα τους λίγα ευρώ, είναι μια ενδιαφέρουσα θεωρία και άποψη, αλλά ως πρόβλεψη εκλογικών συμπεριφορών έχει μεγάλα περιθώρια αστοχίας.

Με αυτά κατά νου, κατανοεί κανείς πως η Novartis είναι μια κάποια λύση, εκτός κι αν πάνε για ακόμη ένα αυτογκόλ, όπως με τις διώξεις για τα δάνεια. Όπου βάζοντας στο κάδρο της υπερδανειοδότησης τους προηγούμενους Προέδρους της ΝΔ, ουσιαστικά δίνουν “αέρα” στον Κυριάκο Μητσοτάκη να χειριστεί τις εσωκομματικές ισορροπίες διαφορετικά, εν όψει και των επιλογών υποψήφιων για την Ευρωβουλή και κυρίως ως προς την κατάρτιση των ψηφοδελτίων για τις εθνικές εκλογές.

Έχει πλάκα, αλλά είναι αλήθεια. Του λύνουν τα χέρια σε ένα βαθμό.

Πηγή: emo.gr