Ξεδιπλώνεται... η διαπλοκή της Κυβέρνησης
24/04/2017 20:36
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ξεδιπλώνεται... η διαπλοκή της Κυβέρνησης

Ραγδαίες είναι οι επιχειρηματικές και μιντιακές εξελίξεις καθώς φαίνεται ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να ξεδιπλώσει το σχέδιό της για τη δημιουργία της δικής της «διαπλοκής». Πριν από λίγες ώρες κλείδωσε η πώληση του 67% του λιμανιού της Θεσσαλονίκης στην κοινοπραξία υπό τον Ιβάν Σαββίδη ο οποίος γίνεται «Θεσσαλονικάρχης» κι όχι μόνο.

Είναι η πρώτη μεγάλη δουλειά που παίρνει στην Ελλάδα καθώς το Μακεδονία Παλάς ή η ΣΕΚΑΠ ήταν οι τροχιοδεικτικές βολές σ' αυτά που θα ακολουθούσαν από τον ομογενή εκ Ρωσίας επιχειρηματία.

Κάποιοι λένε, πάντως, ότι η «απόβαση» του Σαββίδη στον ΟΛΘ ουσιαστικά ανοίγει ένα παράθυρο στη Μεσόγειο για τον Βλαντιμίρ Πούτιν καθώς είναι γνωστές οι σχέσεις των δύο ανδρών. Η Ρωσία αποκτά «πάτημα» σε ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια της Μεσογείου, κάτι που δεν θα περάσει απαρατήρητο από τους Ευρωπαίους που δεν ήθελαν τον Τσάρο να βάζει πόδι στην περιοχή.

Όμως, ο Σαββίδης δεν σταματά εδώ. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έκλεισε και η συμφωνία εξαγοράς του 51% του ομίλου Πήγασος που ανήκει στην οικογένεια Μπόμπολα. Ο ομογενής επιχειρηματίας, εφόσον επιβεβαιωθεί το deal, αποκτά τον έλεγχο σε τρεις εφημερίδες, το Έθνος, την Ημερησία και την Goal News, ενώ μπαίνει και στην εκτύπωση μέσω της Ίριδας αλλά και στη διανομή μέσω της εταιρείας Ευρώπη.

Φυσικά με την είσοδο στον όμιλο μπαίνει και στο Mega καθώς ο Μπόμπολας έχει ποσοστό άνω του 32% στο τηλεοπτικό κανάλι.

Έτσι, ο Σαββίδης γίνεται πανίσχυρος και στο χώρο του τύπου ο οποίος θα του χρειαστεί και για τις δουλειές που θέλει να κάνει στο κομμάτι των υποδομών στο οποίο βεβαίως ο Μπόμπολας, ως εργολάβος, έχει την κυριαρχία. Θα μπορούσε να είναι δηλαδή μια ευρύτερη συμμαχία, όχι μόνο στον τύπο αλλά και σε δημόσια έργα και υποδομές.

Μην ξεχνάμε ότι ο Σαββίδης έχει και τον ΠΑΟΚ με τον οποίο θέλει να μπει «σφήνα» στους μεγάλους και όπως κάθε... καλός επιχειρηματίας δεν θα μπορούσε να μη διαθέτει και μια ισχυρή ποδοσφαιρική ομάδα που ελέγχει χιλιάδες φιλάθλους.

Με ενδιαφέρον αναμένονται οι αντιδράσεις που θα υπάρξουν από τα παλιά και νέα επιχειρηματικά τζάκια στην ιδιαίτερα ταχύτατη και ισχυρή διείσδυση του επιχειρηματία, φιλορώσου, Ιβάν Σαββίδη.