Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
19/03/2020 14:26
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κορονοϊός: Έρχονται δυσκολότερες ώρες - Όλη η ΕΛΑΣ στο δρόμο - Μήνυμα Χρυσοχοΐδη

Μήνυμα κινητοποίησης προς τους άντρες και γυναίκες της ΕΛΑΣ, έστειλε χθες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Το ύφος μηνύματος δείχνει την έντονη ανησυχία που διακατέχει την κυβέρνηση για το πως θα εξελιχθεί η κατάσταση με την επιδημία του κορονοϊού.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, εκτιμώντας προφανώς ότι η κατάσταση δεν αποκλείεται να χειροτερεύσει και στον τομέα της εγκληματικότητας και παραβατικότητας, εξαιτίας του κορονοϊού, κάλεσε τα μέλη και στελέχη της ΕΛΑΣ να κινητοποιηθούν με γνώμονα την προστασία του πολίτη. Να σημειωθεί πως ήδη υπάρχει έντονη φημολογία για απαγόρευση της κυκλοφορίας κατά τα πρότυπα της Ισπανίας και της Ιταλίας.

Ταυτόχρονα, κάλεσε το προσωπικό της ΕΛΑΣ να εφαρμόζει στο έπακρο όλα τα μέτρα προστασίας που συστήνουν οι επιστήμονες για το προσωπικό, καθώς και για όλες τις εγκαταστάσεις της ΕΛΑΣ, τα κρατητήρια, κ.ο.κ.

Άκρως ενδιαφέρουσα επισήμανση, που δείχνει την ανησυχία της κυβέρνησης για την πορεία των εξελίξεων της υγειονομικής κρίσης είναι το εξής σημείο του μηνύματός του: "Διαχειριζόμαστε μια πρωτόγνωρη κρίση με άγνωστη διάρκεια και απροσδιόριστες επιπτώσεις. (...) Είναι πολύ πιθανόν στην πορεία της κορύφωσης της κρίσης, ο ρόλος μας να γίνει ακόμα πιο απαραίτητος έως καθοριστικός". Μια αποστροφή, πάντως, που γεννά αρκετά ερωτηματικά τουλάχιστον ως προς τις προβλέψεις για την εξέλιξη της κρίσης, αλλά και τα μέτρα που σχεδιάζει η κυβέρνηση και η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Ο υπουργός, επίσης, τονίζει ότι πρέπει όλοι οι αστυνομικοί να βγουν από τα γραφεία τους για περιπολίες στο δρόμο, ενώ σημειώνει ότι "δεν δικαιολογείται καμία παρέκκλιση από την πιστή εφαρμογή των αποφάσεων, ιδίως ως προς την αναστολή λειτουργίας των καταστημάτων και την αποφυγή συναθροίσεων".

Ο ίδιος, ακόμα, τονίζει ότι απαιτείται "εκπόνηση και εφαρμογή επιχειρησιακών σχεδίων και δράσεων -αναφέρει- για την αστυνόμευση των περιοχών, ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα απώλειας περιουσιών, κυρίως σε εμπορικούς δρόμους, συνέπεια της αναστολής της λειτουργίας τους".

Ολόκληρο το μήνυμα έχει ως εξής:

Κορονοϊός: Έρχονται δυσκολότερες ώρες - Όλη η ΕΛΑΣ στο δρόμο - Μήνυμα Χρυσοχοΐδη 369789 photo

Κορονοϊός: Έρχονται δυσκολότερες ώρες - Όλη η ΕΛΑΣ στο δρόμο - Μήνυμα Χρυσοχοΐδη 369790 photo