Κοίτα ενδιαφέρον ο ΣΥΡΙΖΑ για τα εσωκομματικά της ΝΔ…
19/10/2015 14:37
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κοίτα ενδιαφέρον ο ΣΥΡΙΖΑ για τα εσωκομματικά της ΝΔ…

Τώρα και δημοσκοπήσεις από τις εφημερίδες της Αριστεράς!

Ο κόσμος συνεχίζει να γελάει με τις μαϊμουδιές που πασχίζουν να φτιάξουν κλίμα υπέρ Μεϊμαράκη, αλλά εδώ πλέον ανακύπτει και το ενδιαφέρον έντυπων μέσων της Αριστεράς που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως διαβάζουμε σήμερα.

Σα να λέμε, κάνει ο «Ελεύθερος Τύπος» δημοσκόπηση για τον επόμενο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Αντιλαμβανόμαστε πως η κυβέρνηση της Αριστεράς και αυτό που ονομάζουμε «σύστημα» έχει ανάγκη από μια Νέα Δημοκρατία χτισμένη με «παλιά υλικά», στη λογική της στασιμότητας και παγιδευμένη από τα διάφορα “κούτσουρα των τζακιών”.

Αφενός γιατί η ανανέωση θα γκρεμίσει τη συναίνεση που προεκλογικά με κόπο έχτισε ο μεταβατικός Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης, αφετέρου γιατί μια Νέα Δημοκρατία που θα έχει τη ταμπέλα του «παλιού», αποτελεί το καλύτερο άλλοθι της αποτυχημένης διακυβέρνησης Τσίπρα.

Όπως γράφαμε και σε άλλο άρθρο, το σύστημα έχει ανάγκη μια Νέα Δημοκρατία ξεπερασμένη από τις κοινωνικές εξελίξεις, φοβική και πολιτικά εγκλωβισμένη στη μνημονιακή διαχείριση.

Κοινώς, η δεύτερη φορά... αριστερά σε κάθε νέο φοροεισπρακτικό μέτρο που θα περνάει, θα έχει την απάντηση: «μιλάτε και εσείς»;

Το καλύτερο σενάριο για τον Αλέξη Τσίπρα είναι να έχει αντίπαλο οποιονδήποτε έχει πάνω του τη σκόνη της φθοράς του Μνημόνιου, έχει τα σημάδια από την διαχείριση της κρίσης. Γιατί μόνο έτσι το δίλημμα «παλιό-νέο» του Αλέξη Τσίπρα θα έχει τη δυνατότητα να σταθεί. Για αυτό και το σύστημά πήρε μπρος και πάλι.

Όπως ακριβώς έκανε και το 2009. Δημοσκοπήσεις που διενεργούνται χωρίς να ξέρουμε το δείγμα, ποιοι θα πάνε να ψηφίσουν. Δημοσκοπήσεις που γίνονται σε 300 άτομα και ανάγονται σε πανελλαδικές.

Έτσι και αλλιώς, η «επιτυχής» πρόβλεψη του εκλογικού αποτελέσματος, αποτυπώθηκε εύλογα από το σύνολο των εταιρειών και στις 20 Σεπτεμβρίου. Είναι το πάγιο, «δοκιμασμένο» όπλο του συστήματος, το οποίο υποτάσσεται μετά από λίγο διάστημα, στο ρεύμα του κόσμου.

Και σε αυτές τις περιπτώσεις, ισχύει πάντα η περίφημη φράση του Στάλιν, όταν οι Ναζί «προελαύνανε» στο Στάλινγκραντ: « Αφήστε τους νεκρούς να προχωρούν».

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ηλίας Θεοχάρης avatar
    Ηλίας Θεοχάρης 19/10/2015 18:49:33

    Πλέον οι ταμπέλες μνημονιακός-αντιμνημονιακός, ''παλιού''-''νέου'', τζάκια (με κουτσουρα ή οχι) Περνούν σε δεύτερη μοίρα....Πλέον μιλάμε για ΑΥΤΟΥΣ που μπορούν να κάνουν μεταρρυθμίσεις...υπερασπίζοντας το κοινωνικό συμφέρον....Καλό θα είναι οι ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ εφημερίδες να μας πουν για τ ''εκατομμύρια''..που μαζευονται σε καθε Υπουργικό Συμβουλιο...και να αφήσουν τα της ΝΔ και τις δημοσκοπίσεις.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.