Κηρύχθηκε ο βρώμικος πόλεμος κατά της ΝΔ
09/06/2018 10:00
Του Factor X Jr
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κηρύχθηκε ο βρώμικος πόλεμος κατά της ΝΔ

«Κι εγώ θέλω να φύγει η κυβέρνηση, η οποία έχει εκλεγεί δύο φορές και είναι αριστερή. Δεν στηρίζω, επειδή δεν ανήκα ποτέ στον αριστερό χώρο. Ανήκω στην κεντροδεξιά παράταξη, που εξέφραζε πάρα πολλά χρόνια η Νέα Δημοκρατία, όπως την ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής», δήλωσε, σε συνέντευξή του, στον Alpha 989 ο Ευάγγελος Αντώναρος σημειώνοντας, ωστόσο, ότι «η ΝΔ με την σημερινή της ηγεσία αφαιρεί η ίδια από τον εαυτό της».

Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος συμμετέχει σε νέα πολιτική κίνηση με την Κατερίνα Παπακώστα και τον Νίκο Καραχάλιο, μιλώντας για τη σημερινή εικόνα της ΝΔ δήλωσε: «Είναι ξεκάθαρο ότι η παράταξη όπως έχει εξελιχθεί σήμερα, έχει διολισθήσει μακριά από τις αρχές, τις αξίες, την ιδρυτική διακήρυξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Έχει διολισθήσει πολύ προς τα δεξιά για την δική μου αντίληψη, με φιλελεύθερη αντίληψη της πολιτικής και παντελή περιφρόνηση προς τις ανάγκες της κοινωνίας και τις κοινωνικές ευαισθησίες, που πάντα η ΝΔ υπηρετούσε».

Αναφερόμενος στην πολιτική κίνηση στην οποία συμμετέχει υπογράμμισε: «Είμαστε μία πολιτική κίνηση, που είναι διέξοδος προς όλους εκείνους που ανήκουν στην κεντροδεξιά παράταξη αλλά και σε όλους τους Έλληνες πολίτες που θέλουν να φύγει αυτή η κυβέρνηση αλλά δεν επιθυμούν να πάνε στην Νέα Δημοκρατία. Δεν είμαστε κίνημα διαμαρτυρίας αλλά κίνηση που προσφέρει με συμβουλές, ιδέες, προτάσεις, θέσεις, στην προσπάθεια για να βγει η χώρα θετικά από τον φαύλο κύκλο της κρίσης και να πάει μπροστά χωρίς να αφήνει ανθρώπους πίσω διότι αυτός ο κίνδυνος υπάρχει τώρα. Είμαστε παλιά και δοκιμασμένα στελέχη και οι τρεις. Τιμούμε τον Κώστα Καραμανλή αλλά και τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη αλλά ο καθένας έχει άλλους ρόλους, άλλες διαδρομές και κάνει και άλλες επιλογές». Τέλος, υποστήριξε ότι η κίνηση στην οποία συμμετέχει «βρίσκεται στην διαμόρφωση της πλατφόρμας μας» και ξεκαθάρισε ότι πρόθεση είναι «να μετάσχουμε στις επόμενες εκλογές».

Αυτά είπε ο Αντώναρος -σύμφωνα με το ΑΠΕ- γνωστός κι ως... κύριος ουδέν σχόλιο καθώς δεν απαντούσε σε τίποτα όταν ήταν κυβερνητικός εκπρόσωπος επί Καραμανλή.

Βέβαια στην προκειμένη ήταν λαλίστατος, κι όσοι δεν το αντιληφθήκατε, κήρυξε κι επισήμως τον βρώμικο πόλεμο κατά της ΝΔ, τον οποίο αποκαλύψαμε, μεταξύ άλλων, στο άρθρο μας όπου αιτιολογούσαμε την αναγκαιότητα στήριξης του Κυριάκου Μητσοτάκη, παρά τις διαφωνίες μας, για να απαλλαγεί ο τόπος από την λαίλαπα της αριστεράς.

Όπως είχαμε γράψει, για να πλαγιοκοπηθεί η ΝΔ ώστε να μην καταστεί πολιτικά κυρίαρχη, θα δημιουργηθεί ένα δεξιό κόμμα.

Είχαμε πει επίσης, ότι σύμφωνα με πληροφορίες, το κόμμα αυτό αναμένεται να... εγκαινιαστεί πιθανότατα το φθινόπωρο εν μέσω ΔΕΘ.

Προς θεού, δεν λέμε ότι το κόμμα αυτό είναι του Αντώναρου.

Άλλωστε, όπως έχουμε αποκαλύψει σε άλλο κομμάτι, το δεξιό κόμμα στο οποίο αναφερόμαστε θα είναι ένα συνονθύλευμα δυσαρεστημένων... δεξιών που θα ενωθούν κάτω από την ίδια στέγη για να πολιορκήσουν τη ΝΔ.

Οι πληροφορίες μας αναφέρουν, ότι στο κόμμα των «δεξιών επαναστατών» θα περιλαμβάνεται και το νεόκοπο κόμμα του Αντώναρου.

Διότι πρέπει να είναι κάνεις κουτός για να πιστεύει ότι ο Αντώναρος έχει πιθανότητες να εισέλθει στη Βουλή. Ούτε την ψήφο του με μεγεθυντικό φακό δεν θα βρίσκει.

Πιθανότατα, έχει αναλάβει τον ρόλο του λαγού του όλου εγχειρήματος και δίνει το εναρκτήριο λάκτισμα του βρώμικου πολέμου κατά της παράταξης.

Να είστε σίγουροι ότι μετά από τον γίγαντα της πολιτικής Βαγγέλη, ο οποίος την φυσάει και δεν κρυώνει την διαγραφή που του επιφύλασσε ο Μητσοτάκης, θα ακολουθήσουν κι άλλοι δυσαρεστημένοι δεξιούληδες νεοκομματάρχες.

Και σιγά σιγά, αφού θα έχουν σκάψει τον λάκκο της ΝΔ όσο αυτοί νομίζουν, θα επιχειρήσουν να της δώσουν το τελικό χτύπημα δια της ανίερης συμμαχίας τους.

Όμως, ο λαός της παράταξης τους έχει πάρει χαμπάρι και το μόνο που θα πετύχουν είναι να αυξήσουν κι όχι να μειώσουν τα ποσοστά της.

Ωστόσο, αυτός ο κεντροδεξιός αχταρμάς θα πρέπει να χτυπηθεί αλύπητα και να συντριβεί εν τη γενέσει του, διότι όπως μας έχει διδάξει η ιστορία, η παράταξη έχει αρκετούς ευκολόπιστους που παρασύρονται από τα... πραξικοπήματα. Όπως αυτό του 12’ που στέρησε την αυτοδυναμία στον Σαμαρά, καθώς κι αυτό του 15’ που του στέρησε τη νίκη.

Είναι χρέος των νεοδημοκρατών αλλά και των εν δυνάμει ψηφοφόρων του κόμματος να πολεμήσουν μέχρις εσχάτων τους εχθρούς της παράταξης.

Και κάτι ακόμα. Ο Καραμανλής τί έχει να πει για την παντιέρα κατά της ΝΔ που ύψωσε ο Αντώναρος μαζί με άλλους ακραιφνείς Καραμανλικούς; Θα τους καταδικάσει ή θα προτιμήσει την αφωνία;

Ίδωμεν.

Θα επανέλθουμε...