Κερδοσκοπία σε βάρος της χώρας;
30/03/2017 13:38
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κερδοσκοπία σε βάρος της χώρας;

To γεγονός ότι η συμφωνία έχει κλείσει το έχουμε επισημάνει εδώ και καιρό. Όμως, αυτό είναι μια πολιτική απόφαση η οποία θα κριθεί από τον κόσμο. Το ενδιαφέρον είναι ότι από χθες που κυκλοφόρησαν οι φήμες ότι πράγματι υπήρξε συμβιβασμός και προέκυψε και δημοσίευμα από το Reuters που επιβεβαίωνε τις φήμες, κάποιοι έβγαλαν πολλά λεφτά.

Το Χρηματιστήριο πήρε τα πάνω του και ειδικά οι τράπεζες σημείωσαν μεγάλη άνοδο. Ομοίως υπήρξε αποκλιμάκωση των ελληνικών ομολόγων.

Ούτε η κυβέρνηση επιβεβαιώνει ότι έχουν κλείσει όλα, ούτε η Κομισιόν, ούτε καν το ΔΝΤ, άρα μέχρι να πέσουν υπογραφές συμφωνία δεν υπάρχει. Άρα, κάποιοι έχουν κερδοσκοπήσει σε βάρος της χώρας. Άραγε εισαγγελέας υπάρχει για να διερευνήσει ποιοι διαδίδουν φήμες που διαψεύδονται αλλά στο μεσοδιάστημα κάποιοι γίνονται πλούσιοι; Είναι κάποιος που στέλνει e-mail όπως ένας Κρητικός που το 2010 είχε προκαλέσει πανικό με ένα μήνυμα περί χρεοκοπίας; Ή μήπως συνδέονται οι φήμες με συγκεκριμένα λαμόγια που έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες που μόνο το Μαξίμου και υπουργοί γνωρίζουν; Δικαιοσύνη υπάρχει για να τα ερευνήσει όλα αυτά;