Κεντροαριστερά, μόνη, ψάχνει...
12/12/2016 13:12
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κεντροαριστερά, μόνη, ψάχνει...

Ψάχνονται στην κεντροαριστερά για την ίδρυση νέου πολιτικού φορέα. Οι επαφές λένε καλά πληροφορημένες πηγές, όχι μόνο δεν βαλτώσανε, αλλά προχωράνε με πρωταγωνιστές την Άννα Διαμαντοπούλου, τον Γιώργο Φλωρίδη και τον Γιάννη Ραγκούση!

Τα όσα γίνονται στο ΠΑΣΟΚ και η κριτική που δέχεται η Φώφη Γεννηματά που έχει κλείσει κάθε συζήτηση για μετεκλογική στήριξη της ΝΔ υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αναθέρμανε τη συζήτηση για το νέο σχήμα. Λέγεται ότι όσοι πρωτοστατούν στην επιχείρηση νέο κόμμα, αλλά και άλλοι που το στηρίζουν, πρώην βουλευτές και στελέχη με μακρά πορεία στο ΠΑΣΟΚ, δεν θέλουν απλά να υπάρξει ένας ακόμα σχηματισμός. Θέλουν να μπουν στη Βουλή και από καλύτερη θέση να διαπραγματευτούν την στήριξη μιας κυβέρνησης ΝΔ υπό τον Κυρ. Μητσοτάκη!

O πρόεδρος της Ν.Δ., λέγεται, ότι είναι πληροφορημένος για τις κινήσεις, καθώς ένας τέτοιος σχηματισμός με πρωταγωνιστές, πρόσωπα που είχαν κεντρικό ρόλο επί εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ την περίοδο Κώστα Σημίτη, μόνο κέρδος θα είναι για τον ίδιο, όπως πιστεύει! Ο πρόεδρος της Ν.Δ. το πιστεύει, αλλά πολλά στελέχη της Ν.Δ. παθαίνουν πολιτική αναφυλαξία, αλλά μέχρι στιγμής δεν προμηνύονται αντιδράσεις. Οι δημοσκοπήσεις είναι τέτοιες που δείχνουν άνετη νίκη της Ν.Δ. - για αυτοδυναμία κανείς δεν μπορεί να πει ακόμα με σιγουριά - άρα όλοι σιωπούν ηθελημένα...

Μ.Α.