Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
04/04/2019 16:11
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Καινοτομία ο μπούλος

Μετά τους θριάμβους του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, η οποία πλέον δεν χωρά το μεγαλείο του, ο Ηλίας Ψινάκης έβαλε ψηλότερα τον πήχη: πάει για ευρωβουλευτής, έτσι ώστε να βρεθεί σε ένα περιβάλλον που τα οράματά του για το αύριο θα υλοποιηθούν.

Το αετίσιο μάτι του Ηλία καταγράφει όλα τα πανευρωπαϊκά προβλήματα, τα αξιολογεί, τα ιεραρχεί και σύντομα θα βρει τις λύσεις.

Μέχρι τότε όχι απλά υπομονή αλλά και να σέβεστε!

Αυτό είναι το σύνθημά του για την πρωτοβουλία “Πολίτες” και είναι το μόνο “Θα” που επιτρέπετε. Διαβάζουμε στη διακήρυξη:

“Οι Πολίτες δεν είναι ούτε κόμμα, ούτε κίνημα, ούτε παράταξη. ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ που γεννήθηκε από πολίτες και μας ζητήθηκε και από τις Βρυξέλλες.” (θα ήταν καλό να μας πουν από ποιους επακριβώς και τι (συ)ζητήθηκε στις Βρυξέλλες, γιατί είναι και μεγάλη πόλη, που να ρωτάμε έναν έναν.)

Ώστε να δοθεί επιτέλους η ευκαιρία σε αυτούς που θέλουν και μπορούν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να έχει η χώρα μας αποτελεσματική εκπροσώπηση”.

Να τη δώσουμε την εκπροσώπηση σε αυτούς που θέλουν και μπορούν είναι σωστό, γιατί πήξαμε στους ανίκανους, στους αδιάφορους, στους ευθυνόφοβους και στους δήθεν, έτσι Ηλία;

Ενώ πέφτει και κόφτης στους Πολίτες με πολύ διπλωματικό βρυξελλιώτικο τρόπο, τον “μπούλο”, τον οποίο παίρνουν:

-Οι κλέφτες

-Οι επαγγελματίες πολιτικοί (δεν διευκρινίζεται από τα πόσα χρόνια και πάνω σε δημόσια αξιώματα σταματά να είναι κανείς ερασιτέχνης)

-Οι μη αποτελεσματικοί (;;;)

-Οι βολεψάκηδες

-Όσοι πουν έστω και ένα θα

Οπότε μην τους πείτε “θα σας ψηφίσουμε”, γιατί πέφτει κόφτης (τουλάχιστον).

Οφείλουμε να ομολογήσουμε πάντως πως είναι καινοτομία να εισέρχεται ο μπούλος σε πολιτική διακήρυξη.

Γιατί συνήθως καταγράφεται στις εκλογικές διαδικασίες.

Πηγή: emo.gr