Ιστορίες της ειδυλλιακής Ερμιόνης νούμερο 2
09/06/2016 07:10
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ιστορίες της ειδυλλιακής Ερμιόνης νούμερο 2

Όπως πρώτο το Antinews σας είχε ενημερώσει, τις άγιες ημέρες του Πάσχα έλαβε χώρα στην όμορφη Ερμιόνη ένας «Μυστικός Δείπνος». Ασφαλώς και δεν ήταν του Χριστού με τους μαθητές του, όμως, θα μπορούσαν να υπάρχουν και σ' αυτή τη συνάντηση Ιούδες και λοιπά ιστορικά πρόσωπα.

Γράφαμε τότε: «Κορυφαίοι πολιτικοί πήγαν στα κρυφά και μακριά από... κοριούς ή άλλα «λυκόσκυλα» της είδησης, συνετελέσθη ένα πολύ σημαντικό ραντεβού. Από εκείνα που βγάζουν κυβερνήσεις εθνικής ενότητας και συνεργασίες που μπορεί, όμως, να οδηγήσουν σε διάσπαση μεγάλα κόμματα. Λέγεται μάλιστα ότι εκεί, μεταξύ κόκκινων αβγών και νόστιμων εδεσμάτων λόγω Πάσχα, έπεσε στο τραπέζι και το όνομα ενός μεταβατικού πρωθυπουργού. Ένα πρόσωπο υπεράνω πάσης υποψίας που όμως έχει απασχολήσει ιδιαίτερα τον κεντροδεξιό χώρο, κυρίως λόγω της σχέσης του με κορυφαίο πολιτικό παράγοντα της Ελλάδας.

Οι πληροφορίες του Antinews αναφέρουν ότι η συνάντηση – βόμβα στην πανέμορφη Ερμιόνη είχε χαρακτήρα... διερευνητικό. Του στυλ: «Άμα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τα καταφέρει και δεν μπορέσει να αντέξει, ενεργοποιούμε το σχέδιο που θα προβλέπει συμμαχίες ετερόκλητων δυνάμεων, διασπάσεις κομμάτων και πρωθυπουργός «αχυράνθρωπος» που προτάθηκε από τον κορυφαίο πολιτικό παράγοντα που σας λέγαμε πιο πάνω, γιατί ο ίδιος δεν θέλει να βρίσκεται πάνω στη σκηνή του πολιτικού θεάτρου, αλλά να παίζει το ρόλο του... υποβολέα».

Πολλοί κατάλαβαν ποια είναι τα πρόσωπα που συναντήθηκαν, όμως, τώρα, λίγους μήνες μετά και υπό το βάρος νέων αποκαλύψεων, στην πιάτσα ακούγονται και πολλά άλλα.

Για παράδειγμα ακούγεται έντονα ότι γίνονται πολύ σκληρές προσπάθειες να «θαφτεί» το θέμα με τα «βιβλία» που θα έδινε γνωστός εκδότης στον Μαρινάκη για να τα δώσει στον Τσίπρα. Ποτέ δε μάθαμε αν αυτά τα «βιβλία» είναι ιστορικά, είναι ιατρικά ή μήπως είναι οικονομικά. Για παράδειγμα θα μπορούσε να είναι μια σειρά με τίτλο «πώς να βγάλετε χρήματα μέσα στην κρίση». Εν πάση περιπτώσει, έπεσε μια ξαφνική βουβαμάρα στο πολιτικό σύστημα, ούτε καν τα μικρά κόμματα της Βουλής δεν ζήτησαν εξηγήσεις από την κυβέρνηση. Να πει κάποιος βρε αδερφέ ότι «κάποιοι πάνε να μπλέξουν τον Τσίπρα σε ύποπτα παιχνίδια, κάντε κάτι, στείλτε στον εισαγγελέα του συκοφάντες».

Τίποτε, σιγή ψαριού. Λένε, λοιπόν, οι κακές γλώσσες ότι εκείνη η συνάντηση ίσως είχε σχέση και με τις αποκαλύψεις που δεν ξέρουμε αν είναι αληθινές ή ψεύτικες και σε τι αναφέρονται. Ότι συμφωνήθηκε δηλαδή να γίνουν τα πάντα προκειμένου να μην ανοίξουν... οι βιβλιοθήκες του Αιόλου γιατί θα κάνουν κακό στο πολιτικό σύστημα.

Λέγεται επίσης ότι εκείνη η συνάντηση τελικά έγινε γνωστή σε ανώτερο πολιτικό επίπεδο, έπεσαν τα τηλέφωνα, δόθηκαν κάποιες εξηγήσεις που όμως δεν έγιναν πιστευτές και το θέμα... δεν θεωρήθηκε λήξαν. Μάλιστα, παρά τα παράπονα στο ανώτερο κομματικό επίπεδο οι σχέσεις δεν αποκαταστάθηκαν ποτέ.

Για να δούμε. Η όμορφη Ερμιόνη θα γίνει η «κόλαση» για συγκεκριμένους «αριστερούς» και «δεξιούς» κομματάρχες;