Ιβάν ο Τρομερός και... αριστερός
28/04/2017 07:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ιβάν ο Τρομερός και... αριστερός

Χαμός έγινε στη Βουλή όταν αποκαλύφθηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, με τρεις βουλευτές του, κατέθεσαν φωτογραφική διάταξη υπέρ του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη.

Συγκεκριμένα, η τροπολογία ορίζει πως εταιρεία στην οποία περνά περιουσιακό στοιχείο του κράτους μετά από διαδικασίες ιδιωτικοποίησης δεν βαρύνεται από παραβάσεις λαθρεμπορίας που τελέστηκαν κατά την περίοδο που το περιουσιακό στοιχείο ήταν υπό κρατική ιδιοκτησία.

Η «φωτογραφική» τροπολογία, σύμφωνα με βουλευτές της αντιπολίτευσης αφορά την καπνοβιομηχανία ΣΕΚΑΠ και τον ιδιοκτήτη της Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος αντιμετωπίζει νομικές εμπλοκές και πολύ υψηλά πρόστιμα για υποθέσεις λαθρεμπορίας που τελέστηκαν στην ΣΕΚΑΠ, πριν ο ίδιος την εξαγοράσει.

«Είναι τροπολογία αθλιότητας και κομπίνας σε βάρος του ελληνικού δημοσίου, εάν ο Παπαδημητρίου την κάνει αποδεκτή θα κηλιδώσει το όνομά του με το αίσχος μεγάλης κομπίνας», ανέφερε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Βασίλης Κεγκέρογλου.

Την απόσυρσή της ζήτησε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος, ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας ρωτούσε με νόημα την κυβέρνηση «αν νομοθετεί στην… Μποτσουάνα». «Τι είναι αυτά τα χάλια, ποιοι κρύβονται; Τι ποσά αφορά, φέρτε την έκθεση του ΓΛΚ. Αυτά τα κουτοπόνηρα να παίρνετε βουλευτή και να τον βάζετε να καταθέσει τροπολογία, αν τον ανακρίνουμε ούτε θα ξέρει ποιους αφορά», προσέθεσε ο Ν. Δένδιας.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από ένα χρόνο, με αφορμή την ίδια τροπολογία βουλευτές της αντιπολίτευσης κατήγγειλαν συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα πίσω από αυτήν τη ρύθμιση, κάνοντας λόγο για «σκάνδαλο».

Αυτά τα ωραία έγιναν στο «ροντέο» της Βουλής για το οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήγε στον Ν. Βούτση και κατήγγειλε μεθοδεύσεις και παράνομες ενέργειες που γίνονται από μέρους της κυβέρνησης.

Όμως, το όλο θέμα έχει «ουρά» καθώς συμβαίνει την ίδια στιγμή που «φουντώνουν» οι φήμες ότι ο Ιβάν Σαββίδης απέκτησε πλειοψηφικό πακέτο στον Πήγασο του ομίλου Μπόμπολα. Ένα deal στον χώρο του τύπου που έρχεται, όμως, και με απόφαση των τραπεζών για «γενναίο» κούρεμα δανείων πολλών εκατομμυρίων του γνωστού εκδότη. Την ώρα δηλαδή που χιλιάδες δανειολήπτες κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους οι τραπεζίτες κουρεύουν εκατομμύρια.

Να θυμίσουμε ότι ο ομογενής από τη Ρωσία επιχειρηματίας, μόλις προχθές απέκτησε (μαζί με Γάλλους και Γερμανούς) το 67% του λιμανιού της Θεσσαλονίκης. Και όλα τα παραπάνω με την... ευγενική χορηγία της κυβέρνησης η οποία προωθεί τον Ιβάν τον Τρομερό με κάθε τρόπο ως αντίβαρο στην παλαιά διαπλοκή.

Ο Σαββίδης φαίνεται να γίνεται ο εκλεκτός του Τσίπρα με αντάλλαγμα την στήριξη του επιχειρηματία στην κυβέρνηση, ειδικά με τα μέσα ενημέρωσης που θα ελέγχει.

Η τροπολογία – χάρισμα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνει ότι ο «έρωτας» της ελληνικής αριστεράς με τον «Ρώσο» είναι διαρκείας. Δεν προέκυψε με τις τηλεοπτικές άδειες του Παππά, εκεί που ο Σαββίδης ήταν ο «λαγός».