Η χαμένη τιμή της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς – πιο μνημονιακή από το μνημόνιο
09/10/2016 16:11
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η χαμένη τιμή της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς – πιο μνημονιακή από το μνημόνιο

Σερφάροντας στα social media, πέσαμε πάνω σε κάποιες φωτογραφίες που είχε αναρτήσει στην ιστοσελίδα του στο Facebook ο παλαίμαχος φωτορεπόρτερ, Ηλίας Σωτηρόπουλος.

Σε κάποια από αυτές, είναι μαζί, προφανώς σε κάποια εκδήλωση διαμαρτυρίας, ο Μιχάλης Ράπτης -Πάμπλο- ιστορική μορφή, τροτσκιστής στη Γαλλία και στην Ελλάδα, η Λιλή Ζωγράφου, Γιώργος Καραμπελιάς, Μιχάλης Παπαγιαννάκης (παλιά ΚΚΕ εσ) και ο Νίκος Μανιός.

Συνειρμικά εντελώς, το μυαλό μας πήγε στην πρόσφατη φιέστα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στο μέγαρο Μαξίμου, όπου είδαμε σε φωτογραφία τον Νίκο Μανιό με τον Αλέξη Τσίπρα. Ο Νίκος Μανιός, ένας καθεαυτό εκπρόσωπος της ονομαζόμενης “εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς”, συνδεδεμένος παλαιότερα με το “Δίκτυο” των Εξαρχείων, για τον οποίον είχαν πει μέχρι και για σχέσεις με πρόσωπα που είτε μπορεί να ήταν είτε ήταν στις παρυφές τις τρομοκρατίας.

Η χαμένη τιμή της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς – πιο μνημονιακή από το μνημόνιο 234615 photo

Εδώ και καιρό, όμως, από τη στιγμή που μπήκε στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, υπήρξε -λες- μια οβιδιακή μετάλλαξή του. Από “επαναστάτης”, σε ψηφοφόρο των πιο σκληρών μνημονίων και των πλέον αντιλαϊκών μέτρων. Και δεν είναι ο μόνος που προερχόταν από την “εξωκοινοβουλευτική Αριστερά”, και βρέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ να υπερασπίζεται τα μνημόνια.

Γενικότερα, οι “αριστεριστές” που πέρασαν στον ΣΥΡΙΖΑ, εμφανίζονται πιο μνημονιακοί από τα μνημόνια. Πολλοί, ακόμα και από εκείνους που προέρχονταν από το ΚΚΕ και άλλα αριστερά κόμματα, είχαν την τόλμη, από τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ ξεπούλησε τα συνθήματά του, να σηκωθούν να φύγουν.

Οι “αριστεριστές”, όμως, έμειναν και ψηφίζουν το ένα μέτρο κατόπιν του άλλου. Κατά τα λοιπά, τόσες δεκαετίες μας έκαναν “επαναστατικά” μαθήματα. Και τώρα που είναι στην “εξουσία”, ξέχασαν τον βασικό κανόνα: “Τα στερνά τιμούν τα πρώτα”, συντρόφια.