Η Συμφωνία των Ζορμπάδων: Με σήματα επικοινωνούν Τσίπρας-Ζάεφ
03/04/2019 12:19
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η Συμφωνία των Ζορμπάδων: Με σήματα επικοινωνούν Τσίπρας-Ζάεφ

Του Μικρού Οδυσσέα

Είναι ιστορικές οι στιγμές στα Σκόπια.

Αφού ο κύριος Τσίπρας ανέβηκε με 70 επιχειρηματίες, ο κύριος Μητσοτάκης θα αποβιβασθεί με 700 εργάτες.

Ένα ζήτημα που απασχολεί τη διεθνή κοινή γνώμη, αλλά και τη σουηδική Ακαδημία των Νόμπελ είναι η άριστη επικοινωνία των δύο ηγετών.

Έχουμε τη λύση και σε αυτό το μυστήριο: επικοινωνούν με σήματα, λένε οι απόρρητες πληροφορίες μας.

Για την ακρίβεια με πλήθος σημάτων που ειδική δορυφορική (δεν έβγαζε σέλφι ο Ζάεφ, να πιάσει σήμα προπαθούσε) εφαρμογή τα μεταφράζει στα ελληνικά και στο γλωσσικό ιδίωμα της οικογένειας των νότιων Σλαυικών Χωρών, του δεύτερου μέρους της Συμφωνίας.

Προέκυψε των Πρεσπών για να έχει (γεω)γραφικό προσδιορισμό, οι πολλές σημερινές συμφωνίες θα ονομαστούν “οι Συμφωνίες των Ζορμπάδων” τόσο large που είναι αμφότεροι.

Για παράδειγμα μόνοι τους αποφάσισαν η Ελλάδα να καλύπτει τον εναέριο χώρο της Βόρειας, οι ΗΠΑ δεν είχαν καμία ανάμιξη και εννοείται πως δεν τους πέφτει λόγος.

Για να επανέλθουμε όμως στην επικοινωνία, τα σήματα είναι κατά βάση εναέρια, ίσως στο μέλλον -και όταν αποφανθεί αφού καταλήξει η αρμόδια Επιτροπή διευθέτησης του ζητήματος- εμπορικά, μπορεί και σήματα μεταφυσικά που τους δείχνουν πως έρχονται εκλογές και πρέπει να δείξουν τις ηγετικές τους ικανότητες, τα διαπραγματευτικά τους ταλέντα, το ειδικό τους βάρος στη Βαλκανική και τέλος τα σήματα του οδικού χάρτη προς την αντιπολίτευση.

Αν και είναι δύσκολο να χάσουν αφού από κοινού και έκαστος εξ΄ολοκλήρου έλυσαν τον Γόρδιο Δεσμό.

Πηγή: emo.gr