Γιατί ο Αλέξης πήγε στον Αλέξη;
15/07/2016 07:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Γιατί ο Αλέξης πήγε στον Αλέξη;

Μετά από τη συνέντευξη του πρωθυπουργού, εντελώς ξαφνικά στον Σκάι, μάθαμε τον έναν από τους τέσσερις ή πέντε που θα πάρει την άδεια για τηλεόραση. Πόσο πιο προφανές να γίνει ότι ο Τσίπρας επέλεξε το κανάλι του Φαλήρου και τον βασικό συνεργάτη του Γιάννη Αλαφούζου τον Αλέξη Παπαχελά για να δώσει συνέντευξη και ουσιαστικά το πράσινο φως για την άδεια;

Εκτός κι αν το έκανε για να δείξει ότι δε φοβάται τίποτε και μπορεί να τον «κόψει» στη διαδικασία. Όμως, οι τακτικισμοί του Αλέξη δεν επιτρέπουν τέτοια λάθη.

Η επιλογή του Σκάι έγινε για δύο λόγους: Ο πρώτος είναι για να δείξει ο Τσίπρας ότι πάει ακόμη και στον αντίπαλο κι ότι ο διαγωνισμός είναι διαφανής. Βεβαίως, θα πάρουν άδεια οι «κολλητοί» και οι κουμπάροι και θα δοθεί και μία στον Αλαφούζο που τον χτυπά. Έτσι θα δείξει ο Τσίπρας ότι δεν μεροληπτεί για κανέναν.

Ο δεύτερος λόγος είναι ότι μπορεί ενδεχομένως να έχει γίνει deal με τον εχθρό. «Σου δίνω την άδεια, κόβεις την πολύ κριτική», θα μπορούσε να είναι η συμφωνία. Ο χρόνος θα δείξει τι τελικά ισχύει και γιατί ο Αλέξης πήγε στον Αλέξη.