Για ποιους υπουργούς χτυπάει η καμπάνα;
18/11/2017 08:30
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Για ποιους υπουργούς χτυπάει η καμπάνα;

Όταν οι άνθρωποι κάνουν σχέδια τα βλέπει ο Θεός και γελάει. Κάπως έτσι θα μπορούσαμε να σκεφτούμε και για την κυβέρνηση και προσωπικά για τον κ. Τσίπρα που το σχέδιό τους είναι γνωστό. Φιλοδωρήματα όπου και όπως μπορούν, προσλήψεις κατά βούληση, επικοινωνιακή έξοδος στις αγορές κι έξοδος από τα μνημόνια, λάσπη στον ανεμιστήρα για τους πολιτικούς αντιπάλους. Και στο τέλος… εκλογές. Άλλοι λένε σε ένα χρόνο από τώρα, άλλοι στο τέλος της τετραετίας.

Όμως, είπαμε. Τα σχέδια των ανθρώπων προκαλούν το γέλιο στον Θεό. Καλύτερα να μην τα κάνεις προτού να είσαι σίγουρος.

Οι πληροφορίες μας λένε ότι το επόμενο διάστημα θα πιάσουν δουλειά οι εισαγγελείς για τουλάχιστον δύο υπουργούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Για τον πρώτο σας έχουμε γράψει και παλιότερα. Υπάρχει σοβαρό ζήτημα με λογαριασμούς κι αν πέσει κανένα χαρτί πορίσματος στα κατάλληλα χέρια τότε… θα κλάψουνε μανούλες. Όχι ηθικό πλεονέκτημα αλλά κουρελόχαρτο θα γίνει η ηθική της κυβέρνησης.

Ο άλλος υπουργός είναι κι αυτός «λαδιάρης» και αν τα χαρτιά που θα βγουν είναι αληθινά τότε δεν τον σώζουν ούτε οι υψηλά ιστάμενοι φίλοι του.

Σε κάθε περίπτωση τα δύο σκάνδαλα δεν είναι απλά και σίγουρα δεν είναι ξανά ο μασημένος σανός και τα ίδια δημοσιεύματα των πληρωμένων από το Μαξίμου εκδοτών. Δεν είναι ούτε Σημίτης, Γιάννος, Μητσοτάκης, Μαρέβα, Siemens, λίστες Λαγκάρντ και όλα όσα έχουμε ακούσει χρόνια τώρα χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

Είναι ονόματα – φωτιά που αν βγουν όπως πρέπει τότε οι εκλογές θα… μυρίζουν άνοιξη. Και η κυβέρνηση δεν θα κάνει άλλο Πάσχα στις καρέκλες.

Ίδωμεν. Άλλωστε η ώρα των δικαστών θα έρθει κάποια στιγμή. Όταν θα έρθει και η ώρα των αποκαλύψεων.