«Φλερτ» Τσίπρα – Γεννηματά;
15/12/2017 08:00
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Φλερτ» Τσίπρα – Γεννηματά;

Διαβάζουμε ότι η Φώφη Γεννηματά έκανε την παρθενική της εμφάνιση στους κόλπους των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών ως ηγέτης του υπό σύσταση Κινήματος Αλλαγής. Έκανε και δηλώσεις κατά του Ντόναλντ Τουσκ για το Προσφυγικό.

Εν πάση περιπτώσει το ρεπορτάζ λέει ότι παρών πάντως, ως παρατηρητής, ήταν ως συνήθως και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος στο περιθώριο των διεργασιών είχε συνομιλία με τον επίτροπο Οικονομικών της ΕΕ Πιερ Μοσκοβισί.

Γιατί ο Τσίπρας παρών στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές; Τι είναι άραγε ο πρωθυπουργός και πηγαίνει σε τέτοιες συνάξεις; Και γιατί η κ. Γεννηματά δεν θίγεται που τον βλέπει ανάμεσά σε όλους αυτούς που αποκαλούνται Σοσιαλιστές;

Θα πει κανείς: «Τι ασχολείστε με τους πεθαμένους; Περί όνου σκιάς είναι όλη αυτή η συζήτηση». Δεν είναι ακριβώς έτσι. Ο Τσίπρας εδώ και καιρό θέλει να βγάλει από πάνω του τον χαρακτηρισμό του Αριστερού κι επιδιώκει να γίνει Σοσιαλιστής. Να κάνει άνοιγμα στο κέντρο, να βρει ευήκοα ώτα στο Κίνημα Αλλαγής και αν χρειαστεί να στηριχθεί πάνω του για να διαιωνίσει την κυριαρχία του.

Γιατί το δέχεται αυτό η Γεννηματά; Απ’ ότι ξέρουμε ο αντίπαλός της στις πρόσφατες εκλογές, Νίκος Ανδρουλάκης, είχε ζητήσει τον εξοστρακισμό του Τσίπρα από τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές. Είχε πει ότι πρέπει να πειστούν οι ξένοι ότι δεν μπορούν να τον δέχονται ούτε ως επισκέπτη. Διότι δεν μπορεί να είναι Σοσιαλιστής στο εξωτερικό και συνεργάτης του Καμμένου στην Ελλάδα; Αυτό πάει πολύ. Δεν μπορεί να είναι ό,τι πιο οπισθοδρομικό και βάρβαρο στη χώρα μας κι έξω να το παίζει ριζοσπάστης και οραματιστής μιας κοινωνικής Ευρώπης;

Έχει απαιτήσει η Φώφη να πλακώσουν με τις κλωτσιές (σχήμα λόγου εννοείται) τον Τσίπρα που τους κοροϊδεύει μπροστά στα μάτια τους; Εκτός κι αν υπάρχουν μύχιες σκέψεις της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ για συνεργασία με τον Τσίπρα με τις ευλογίες του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος. Αυτό δεν πρέπει να περάσει, όπως δεν πρέπει να περάσουν όλοι αυτοί οι… πουράτοι της Χαριλάου Τρικούπη που ψήνουν συμμαχίες με ό,τι χειρότερο πέρασε ποτέ από αυτή τη χώρα.