Φιάσκο με τα κέντρα εμβολιασμού! Ταλαιπωρούν τους ηλικιωμένους λόγω έλλειψης προσωπικού
13/01/2021 11:40
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Φιάσκο με τα κέντρα εμβολιασμού! Ταλαιπωρούν τους ηλικιωμένους λόγω έλλειψης προσωπικού

Tώρα κατάλαβαν ότι έχουν καταστρώσει πλάνο εμβολιασμού χωρίς γιατρούς που να μπορούν να το υλοποιήσουν;

Ακόμα ένα ισχυρό πλήγμα δέχεται η κυβέρνηση όσον αφορά το θέμα του εμβολιασμού, καθώς στο… παρά πέντε της έναρξης της δεύτερης φάσης και ενώ η πλατφόρμα έχει ανοίξει, το Μαξίμου προχωρά σε αλλαγές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αποφασίστηκε αιφνιδιαστικά οι εμβολιασμοί των πολιτών άνω των 85 ετών να γίνονται μόνο στα νοσοκομεία και όχι στα πολυδιαφημισμένα 1.018 κέντρα εμβολιασμού που είχαν δημιουργηθεί από το υπουργείο Υγείας. Η συγκεκριμένη αλλαγή κρίθηκε απαραίτητη λόγω της έλλειψης… προσωπικού στα κέντρα εμβολιασμού!

Σπασμωδικές κινήσεις

Οπως είναι φυσικό, η προχειρότητα στο σχέδιο για τους εμβολιασμούς μεγαλώνει το μπάχαλο και επιτείνει τη σύγχυση στους πολίτες, οι οποίοι βλέπουν μια κυβέρνηση που λειτουργεί σπασμωδικά και άτσαλα μπροστά σε ένα τεράστιο εγχείρημα. Έπειτα από αυτή την εξέλιξη εγείρονται διάφορα ερωτήματα, οι απαντήσεις των οποίων εκθέτουν ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση.

Κυβερνητική ανικανότητα ή εγκληματική αμέλεια;

Πρώτον, τώρα κατάλαβαν στο Μαξίμου ότι έχουν καταστρώσει ολόκληρο πλάνο εμβολιασμού χωρίς γιατρούς που να μπορούν να το υλοποιήσουν; Αν η απάντηση είναι θετική, τότε προκύπτει κυβερνητική ανικανότητα. Ειδάλλως, μιλάμε για εγκληματική αμέλεια.

Δεύτερον, αυτή η εξέλιξη θα πάει πίσω το -ήδη αργοπορημένο- σχέδιο εμβολιασμού; Η κυβέρνηση, από την έναρξη της συζήτησης για το εμβόλιο, έχει τάξει… λαγούς με πετραχήλια, ωστόσο οι πολίτες βλέπουν σταδιακά τα κυβερνητικά στελέχη να «μαζεύουν» τις δηλώσεις τους. Μάλιστα, ο ίδιος ο πρωθυπουργός πρόσφατα είχε παραδεχτεί ότι οι δόσεις και οι δομές για τον εμβολιασμό είναι λιγοστές, αφού από τα 1.018 κέντρα λειτουργούν μόνο 233.

Τρίτον, μήπως η έλλειψη προσωπικού ήταν ο λόγος που η χώρα ακύρωσε την παραγγελία εμβολίων την τελευταία στιγμή; Η χώρα μας είναι εκτεθειμένη στον ιό εδώ και πολύ καιρό και η κυβέρνηση παρουσιάζει το εμβόλιο ως «ασπίδα». Αν θέλει, λοιπόν, να υποστηρίξει αυτή την άποψη, όφειλε να προσλάβει προσωπικό, για να στελεχώσει τη διαδικασία του εμβολιασμού.

Η νέα, αιφνίδια απόφαση της κυβέρνησης έχει προκαλέσει αναστάτωση στα νοσοκομεία, τα οποία δέχονται τρομακτική πίεση όλο αυτό το διάστημα και δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν και στον εμβολιασμό εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών.

Πηγή: newsbreak.gr