Έσκασε το ΚΕΕΛΠΝΟ, συνεχίζουμε με Novartis
27/02/2019 17:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Έσκασε το ΚΕΕΛΠΝΟ, συνεχίζουμε με Novartis

Όπως ακριβώς είχαμε γράψει. Η κυβέρνηση μετά από την πομφόλυγα του success story, την φενάκη της συνταγματικής αναθεώρησης, το ξεπούλημα της Μακεδονίας, την αποτυχημένη σεισάχθεια, την ελεημοσύνη σε υποψήφιους ψηφοφόρους και την προοδευτική γέφυρα που γκρεμίστηκε πριν καν χτιστεί, έβγαλε από τη φαρέτρα της το τελευταίο της όπλο για να μετριάσει την επερχόμενη συντριβή. Αυτό της σκανδαλολογίας.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ οι εισαγγελείς Διαφθοράς απήγγειλαν βαρύτατες κατηγορίες σε βάρος πέντε πρώην επιτελικών στελεχών του ΚΕΕΛΠΝΟ για υπόθεση 74 παράνομων προσλήψεων οι οποίες φέρεται να ζημίωσαν το ελληνικό Δημόσιο. Οι κατηγορίες, που αποδίδονται ανά περίπτωση στην πρώην πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ, την περίοδο 2010-2015, αλλά και σε τέσσερα στελέχη της ίδιας περιόδου, αφορούν τα αδικήματα της απιστίας από κοινού σε συνδυασμό με το νόμο 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου, άμεσης συνέργειας σε απιστία, ψευδής βεβαίωσης, σύστασης και συμμορίας.

Η δικογραφία αυτή, για τις 74 παράνομες προσλήψεις, είναι η δεύτερη που σχηματίζεται για παράνομες προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ καθώς έχει προηγηθεί άλλη, που αφορά 24 προσλήψεις με αντίστοιχα αδικήματα, η οποία στρέφεται κατά των πέντε νυν κατηγορούμενων και άλλων δύο. Η δικογραφία για τις 24 προσλήψεις είχε αποσταλεί στη Βουλή προκειμένου να διαπιστωθεί αν προκύπτει εμπλοκή του αρμόδιου, τότε, υπουργού Άδωνη Γεωργιάδη.

Τόσο οι προηγούμενες ποινικές διώξεις, που ασκήθηκαν τον περασμένο Ιούνιο, όσο και οι νέες, βασίζονται στο πόρισμα των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης που διαπιστώνει σοβαρές παραβάσεις του νόμου στη διαδικασία προσλήψεων με μεγάλο κόστος γα το Δημόσιο.

Είναι προφανές ότι οι κυβερνώντες επέλεξαν να ξεκινήσουν με τα... χαλαρά θέματα πρώτα και έπεται συνεχεία με τα πιο βαριά, όπως η σκευωρία της Novartis.

Σε κάθε περίπτωση, εκτιμούμε ότι και η σκανδαλολογία θα του γυρίσει μπούμερανγκ του... λαοπρόβλητου.

Άλλωστε θα πρέπει να θυμάται ότι το «βρώμικο» ή «κάθαρση» του 89’, στο τέλος ενίσχυσε τον Παπανδρέου που τόσο προσπαθεί να αντιγράψει.

Καλό είναι να το λάβει υπόψιν και να ανακρούσει πρύμνα, προς αποφυγή περαιτέρω ενίσχυσης της ΝΔ.

ΥΓ. Διόλου τυχαίες δεν είναι και οι εξελίξεις στις υποθέσεις των Ν. Γεωργιάδη, Μ. Σαλμά, Θ. Τσουκάτου. Χτυπάμε το παλιό για να διασωθεί το νέο που καταρρέει... και γαία πυρί μειχθήτω.