Επιχειρηματική και δημοσιογραφική διαπλοκή κάνουν τζόγο
21/09/2017 13:22
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Επιχειρηματική και δημοσιογραφική διαπλοκή κάνουν τζόγο

Το… βούλιαγμα της κυβέρνησης στην πετρελαιοκηλίδα και η διαχειριστική της ανεπάρκεια, ενδεχομένως να επιταχύνουν τις εξελίξεις, ιδίως αν και στο επίπεδο της οικονομίας οι εξελίξεις δεν είναι καλές. Αυτό σημαίνει ότι η ΝΔ θα πρέπει να είναι σε εγρήγορση ενώ η εκλογική διαδικασία στην Κεντροαριστερά που βρίσκεται σε εξέλιξη, θα πρέπει να προσεχθεί γιατί μπορεί να ανατρέψει πολλά από αυτά που θεωρούμε δεδομένα.

Ωστόσο, φαίνεται ότι γίνεται πολύ χοντρός τζόγος στον οποίον εμπλέκονται πολλά και βαριά ονόματα της παλαιάς και της νέας διαπλοκής. Όλοι αυτοί προσπαθούν προς δύο κατευθύνσεις. Η πρώτη είναι να διασώσουν τον Τσίπρα και την παρέα του στις επόμενες εκλογές. Η δεύτερη είναι να έχουν σε ομηρεία την Κεντροαριστερά ώστε στις μεθεπόμενες κάλπες με απλή αναλογική να… διατάξουν συγκυβέρνηση με τον Τσίπρα.

Πολύ γνωστά ονόματα επιχειρηματιών έχουν βαλθεί για παράδειγμα να εκλέξουν στην Κεντροαριστερά τους υποψήφιους του χεριού τους. Πράγμα που σημαίνει ότι παίζουν ξεκάθαρα τη Φώφη Γεννηματά και τον Γιώργο Καμίνη, επειδή τους θεωρούν… εύπλαστους και πιο ανοικτούς σε συνεργασία με το δικό τους παιδί, τον Αλέξη Τσίπρα.

Η παλιά και νέα διαπλοκή δεν επιτρέπει σε καμιά φωνή να βγει και να μιλήσει για ανατροπές, για ρήξη με το παρελθόν, για ανανέωση του πολιτικού συστήματος με φρέσκα πρόσωπα. Αναμασάνε τους ίδιους αποτυχημένους μηχανισμούς. Η Φώφη με ένα ΠΑΣΟΚ που βρίσκεται σε… θνήσκουσα φάση και που θα συνεχίσει να σέρνεται αν επικρατήσουν οι δυνάμεις της αδράνειας, της καμαρίλας, της κακομοιριάς και του παρασκηνίου.

Κι από την άλλη, ο αποτυχημένος δήμαρχος της Αθήνας, Γ. Καμίνης, ο… εκλεκτός των μεταναστών που έχουν βουλιάξει την Αθήνα, θέλει να μετατρέψει τον κεντρώο χώρο σε… ΜΚΟ. Κι έχει για βοήθεια περίεργους τύπους από το χώρο των επιχειρήσεων και της δημοσιογραφίας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα του παιχνιδιού που παίζεται στην Κεντροαριστερά με τις εκλογές, είναι η ξεκάθαρη παρέμβαση μεγαλοδημοσιογράφου ο οποίος από ραδιοφώνου αποφάσισε να το παίξει τιμητής των πάντων. Και μάλιστα, αν και ο ίδιος ΟΝΝΕΔίτης από τα γενοφάσκια του δείχνει να έχει μάθει και το χώρο του κέντρου. Δίνει συμβουλές ή απειλεί όποιον άλλον είναι απέναντι στη Φώφη και τον Καμίνη. Επιχειρεί να επηρεάσει τους ακροατές του κατά συγκεκριμένων υποψηφίων που δεν έχουν πλάτες επιχειρηματιών.

Η Νέα Δημοκρατία αλλά και όλοι όσοι δεν θέλουν να κρατηθεί ο Τσίπρας για χρόνια στην εξουσία λεηλατώντας τον μεσαίο χώρο, θα πρέπει να προσέξουν. Η διαπλοκή δείχνει τα δόντια της και στήνει πολύ βρόμικα παιχνίδια.