Επεισόδιο με τουρκικό ελικόπτερο: Σκηνικό «υπερβάλλοντος πατριωτισμού»;
11/04/2018 07:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Επεισόδιο με τουρκικό ελικόπτερο: Σκηνικό «υπερβάλλοντος πατριωτισμού»;

Τελικά έγινε το επεισόδιο με το τουρκικό ελικόπτερο πάνω από τη Ρω; Είναι ένα κρίσιμο ερώτημα διότι οι τροχιοδεικτικές βολές που έπεσαν θα μπορούσαν να είχαν άλλη εξέλιξη.

Θα μπορούσαν να ρίξουν το ελικόπτερο και να είχαμε νέα Ίμια… από την ανάποδη.

Όμως, το ζήτημα είναι άλλο και οι πληροφορίες που έχουμε κάνουν πολύ ανησυχητική την κατάσταση.

Το Μαξίμου επιβεβαίωσε ότι υπήρξε επεισόδιο, αλλά είπε ότι το τουρκικό ελικόπτερο έκανε νυχτερινή πτήση χωρίς φώτα. Πουθενά δεν λένε ότι υπήρξε προσέγγιση στα 200 μέτρα από το έδαφος της Ρω. Και πουθενά δε λένε βεβαίως ότι υπήρξε παραβίαση του ελληνικού FIR.

H ελληνική κυβέρνηση λέει ότι έπεσαν τροχιοδεικτικές βολές αλλά η Άγκυρα δεν επιβεβαιώνει καν το επεισόδιο. Προφανώς και δεν πιστεύουμε τους Τούρκους αν και η διάψευση αυτή δείχνει ότι πληγώθηκε ο εγωϊσμός τους και θα μας την κάνουν την μπαμπεσιά.

Οι πληροφορίες μας, όμως, έχουν να κάνουν με το ποιος έδωσε εντολή να ρίξει η ελληνική φρουρά πυρά κι αν ήταν μια συνηθισμένη πτήση τουρκικού αεροσκάφους που πήρε διαστάσεις. Φημολογείται λοιπόν ότι ο ελληνικός στρατός αντέδρασε άμεσα διότι πήρε εντολή απευθείας από το υπουργείο Άμυνας.

Κάποιοι θέλουν να στήσουν σκηνικό «υπερβάλλοντος πατριωτισμού». Να δείξουν δηλαδή ότι οι Έλληνες θα τσακίσουν κάθε Τούρκο που θα τολμήσει να κάνει επιθετική κίνηση, όπως είπε πρόσφατα και ο Καμμένος.

Υπάρχουν κάποιοι θερμόαιμοι που θέλουν να δημιουργήσουν επεισόδιο ακόμη και για ήσσονος σημασία θέματα διότι επιδιώκουν να πάρουν το «πατριωτικό χαρτί», όλους εκείνους δηλαδή που θέλουν… να σκοτωθούν πέντε – έξι εχθροί, να πάρει ρεβάνς η Ελλάδα για τις εθνικές σφαλιάρες που έχει φάει. Οι… Τουρκοφάγοι θέλησαν να εκμεταλλευτούν αυτό το σκηνικό προχθές το βράδυ με το ελικόπτερο που ούτε καν μπήκε στον ελληνικό εναέριο χώρο. Το ποιοι έδωσαν την εντολή για πυρά μπορεί εύκολα κάποιος να το καταλάβει.

Κανείς δεν λέει ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να απαντά όταν πρόκειται να υπερασπιστεί την εθνική της κυριαρχία. Κανείς δεν υποστηρίζει ότι πρέπει να επιστρέψουμε στην εποχή που την ελληνική σημαία την έπαιρνε ο αέρας.

Άλλο όμως αυτό κι άλλο οι «παλαβοί» να στήσουν πόλεμο για να το παίξουν ήρωες εκ του ασφαλούς. Επικίνδυνα παιχνίδια στις πλάτες των παλικαριών που υπηρετούν και των οικογένειών τους, δεν χωράνε. Για να διασωθεί πολιτικά ο Καμμένος και η παρέα του και να επενδύσει στο πατριωτικό κόμμα που κάποιοι στήνουν, δεν θα μπούμε σε κανέναν πόλεμο. Φτάνει πια με τις εθνικές μειοδοσίες, αλλά φτάνει και με τους «Ελληνάρες» που δεν έχουν κανένα πρόβλημα αν σκοτωθούν 2 – 3 φαντάροι και να κλαίνε μετά πάνω από τα φέρετρά τους.