Ένα εσώρουχο... ανεμίζει στην οδό Αμερικής
18/09/2016 07:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ένα εσώρουχο... ανεμίζει στην οδό Αμερικής

Όποιος περάσει από την οδό Αμερικής θα δει ότι στο κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος… ανεμίζει ένα εσώρουχο. Μην εκπλαγεί. Μπορεί να ήταν… άκομψο να κρεμάσει ο Στουρνάρας το… σκαλπ του πρωθυπουργού, αλλά ένα λάφυρο όλο και θα το είχε.

Η συνάντηση του διοικητή της ΤτΕ με το… παιδαρέλι που διοικεί τη χώρα ήταν σε πολύ καλό κλίμα. Ήπιαν και πορτοκαλάδα αλλά δεν διευκρινίζεται αν μετά από αυτό ο Στουρνάρας έπαθε εντερικά. Δεν είναι να εμπιστεύεσαι τη μαφία του Μαξίμου. Ο Στουρνάρας στις δηλώσεις του είπε ότι δεν μίλησαν για την έφοδο στο γραφείο της συζύγου του… χάριν ευγενείας βεβαίως το είπε αυτό. Έδωσε όμως την είδηση. Στη Δικαιοσύνη το πόρισμα για την Attica Bank και κάθε κατεργάρης στον πάγκο του. Κάθε λαμόγιο που έπαιρνε δανειάρες μέχρι πριν από λίγες ημέρες με υπογραφή υπουργών. Άλλωστε, ο Alpha αποκάλυψε ότι ο Καλογρίτσας ενδεχομένως να έχει λάβει από την Αττικής δανειοδότηση άνω των 5 εκατ. ευρώ. Οπότε περιμένουμε με χαρά να δούμε ποιος θα γελάσει και ποιος θα κλάψει όταν κάποιος δικαστής αποφασίσει να κάνει καλά τη δουλειά του, χωρίς πολιτικές παρεμβάσεις.

Για το σκηνικό στο Μαξίμου δεν μπορούμε να πούμε πολλά, παρόντες δεν ήμασταν. Ήταν μόνο ο Τσίπρας, ο Στουρνάρας κι αυτός ο τύπος ονόματι Δραγασάκης που καμώνεται ότι είναι αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Αλλά από τις διαρροές που έκανε κυβερνητική πηγή, δηλαδή το Μαξίμου, καταλαβαίνουμε ότι ο διοικητής της ΤτΕ τους κόλλησε στον τοίχο με το πόρισμα για την Attica. Θα μπορούσε να ειπωθεί με τίτλο «Ένας γάμος και δυο κηδείες» για όσα έγιναν εκεί.

Διαβάστε τη διαρροή για να καταλάβετε:

«Η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και κάνει τη δουλειά της. Κανένας δεν μπορεί και δεν δικαιούται να παρέμβει στο έργο της», ανέφερε κυβερνητική πηγή μετά το πέρας της συνάντησης που είχε απόψε ο πρωθυπουργός με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος.

«Όπως δήλωσε και ο διοικητής καμία σκιά δεν υπάρχει, ούτε υπήρξε, στη θεσμική σχέση της κυβέρνησης με την Τράπεζα της Ελλάδος», ανέφερε η ίδια πηγή.

«Εργαζόμαστε για την εύρυθμη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος, σε μια φάση που αρχίζουν και εμφανίζονται θετικά σημάδια, όπως η μείωση των κόκκινων δανείων, η σταδιακή επιστροφή καταθέσεων και υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ανάκαμψης της οικονομίας» ανέφερε κυβερνητική πηγή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον κ. Στουρνάρα, υπογράμμισε στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος τη σημασία που αποδίδει η κυβέρνηση στον ανεξάρτητο ρόλο του διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Ελλάδας, καθώς και στο ότι δεν πρέπει να δημιουργούνται σκιές στη θεσμική συνεργασία ανάμεσα στα δύο μέρη.

Με λίγα λόγια και συμπερασματικά: «Γιάννη συγγνώμη, πέφτουμε στα γόνατά σου, σε θερμοπαρακαλούμε, μη φύγεις και διαλυθεί η οικονομία κι εμείς σου υποσχόμαστε ότι θα είμαστε… γατάκια καναπέως».

Για να δούμε τώρα. Το Μαξίμου χωρίς… εσώρουχο , θα μαζέψει τα μαντρόσκυλα της δημοσιογραφίας, τους πληρωμένους κονδυλοφόρους που έπαιξαν το βρώμικο παιχνίδι τους σε βάρος του Στουρνάρα;