Έλεος με τα αυτογκόλ!
22/07/2018 10:00
Του Αδέξιου Δεξιού
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Έλεος με τα αυτογκόλ!

Δεν έχει σημασία πότε θα προσφύγει στις κάλπες ο Τσίπρας και η παρέα του. Δεν παίζει κανένα ρόλο αν θα επιλέξουν την ηρωική έξοδο το φθινόπωρο, το τετραπλό εκλογικό χάος τον Μάιο του 19’ για να παραπλανήσουν τους ψηφοφόρους ή την εξάντληση της τετραετίας. Ούτε φυσικά ενδιαφέρουν τον λαό οι πολιτικοί τακτικισμοί των ολετήρων μέσω των οποίων ευελπιστούν να υφαρπάξουν πάλι την ψήφο του. Έχει καταλάβει πλέον ότι πρόκειται για αδίστακτους πολιτικούς απατεώνες και αναμένει την ώρα της κρίσης για να τους οδηγήσει στα πολιτικά Τάρταρα.

Ωστόσο, το ερώτημα που προκύπτει είναι το εξής: Μπορεί η Νέα Δημοκρατία να εισπράξει αυτή την οργή του κόσμου ώστε να καταστεί πολιτικά κυρίαρχη και να απαλλάξει μια και καλή τη χώρα από τη λαίλαπα του λαοπρόβλητου;

Φαινομενικά δύναται. Αρκεί να σταματήσει τα αυτογκόλ, ειδικά αυτά τα τελευταία που σημειώθηκαν με αφορμή δηλώσεις για το Σκοπιανό.

Δεν γίνεται να έχεις κάνει σημαία σου το ξεπούλημα της Μακεδονίας στο εσωτερικό, να εισρέουν ψήφοι τόσο από τον δεξιό όσο και από τον αριστερό πατριωτικό χώρο, και στο εξωτερικό να εμφανίζεσαι διαλλακτικός για την επαίσχυντη συμφωνία για να μην σου τραβήξουν το αυτί οι αποικιοκράτες - δανειστές.

Δεν αντιλαμβάνεσαι ότι ελλοχεύει ο κίνδυνος να ταυτιστείς με την μειοδοσία του λαοπλάνου και να κάνουν φτερά οι ψήφοι που θα φέρουν την απαραίτητη αυτοδυναμία για να αναπνεύσει η Ελλάδα;

Δεν κατανοείς ότι όταν αυτή η διγλωσσία έρχεται ακριβώς μετά από τοποθετήσεις βουλευτών του στενού οικογενειακού σου περιβάλλοντος που επικροτούν επί της ουσίας τη συμφωνία, ενδέχεται να κατηγορηθείς για καπηλεία των πατριωτικών συναισθημάτων των πολιτών προς άγραν ψήφων;

Άραγε ήταν τόσο δύσκολο να πεις πως μόλις γίνεις πρωθυπουργός θα ακυρώσεις πάραυτα την επονείδιστη συμφωνία, εφόσον έχει ψηφιστεί, κι όχι ότι θα την σεβαστείς;

Ίσως μια αποσαφήνιση των πραγματικών προθέσεών σου να ξεδιάλυνε την θολούρα που αίφνης δημιουργήθηκε δίχως ουσιαστικό λόγο. Έκτος εάν όντως υπήρξαν αφόρητες έξωθεν πιέσεις και αναγκάστηκες να βάλεις νερό στο κρασί σου. Εντούτοις, καλό είναι να προχωρήσεις στην συγκεκριμένη κίνηση άμεσα. Δεν γνωρίζουμε αν σε ενημέρωσαν οι σύμβουλοί σου, αλλά οι πατριώτες που μέχρι πρότινος σε στήριζαν για το ράπισμα στους απάτριδες είναι στα κάγκελα και ζητούν εξηγήσεις. Νομίζουμε ότι οφείλεις να τους τις δώσεις.

Και κάτι ακόμη. Όταν ο εχθρός είναι ετοιμοθάνατος, λόγω της καθαρής εξόδου που βρόμισε και του διπλωματικού διασυρμού, απόρροια της υποτέλειάς του, δεν του κάνεις ένεση αδρεναλίνης, τον αφήνεις να ξεψυχήσει για ευνόητους λόγους.

Άρα, ίσως θα έπρεπε να σταματήσεις τα δωράκια αυτοϋπονόμευσης.

Διότι εκτός από την ελεημοσύνη που θα μοιράσουν στους χαχόλους και τους διορισμούς ημετέρων, οι κατσαπλιάδες ετοιμάζονται να χρησιμοποιήσουν και «πυρηνικά όπλα» προσβλέποντας στην ολική συντριβή σου.

Που σημαίνει ότι πρέπει να πατήσεις το φίδι στο κεφάλι κι όχι να το χαϊδεύεις. Είναι τόσο απλό.

Οψόμεθα...