Έγινε και ο Αλέξης δικτάτορας;
14/11/2017 19:05
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Έγινε και ο Αλέξης δικτάτορας;

«Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο χωριό Εράσμιο της Ξάνθης αμέσως μετά την επίσκεψή του στα «Θερμοκήπια Θράκης».

Κάτοικοι του χωριού συγκεντρώθηκαν σε ένα σημείο του δρόμου από όπου θα περνούσε ο πρωθυπουργός και σταμάτησαν την πομπή των αυτοκινήτων εκφράζοντας την επιθυμία να τον δουν από κοντά και να μιλήσουν μαζί του.

Στα χέρια τους κρατούσαν λουλούδια και μόλις ο πρωθυπουργός κατέβηκε από το αυτοκίνητο τον αγκάλιασαν και του πρόσφεραν ανθοδέσμες λέγοντάς του: «Σε περιμέναμε πολύ ώρα».

Μία γυναίκα τού είπε: «Σε ευχαριστούμε πολύ, Αλέξη, γι΄ αυτά που είπες χθες το βράδυ» (σ.σ. για τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος).

Ο πρωθυπουργός συνομίλησε μαζί τους, τους ρώτησε πώς περνούν στην περιοχή, ενώ οι κάτοικοι δεν τον άφηναν να φύγει.

Μία άλλη κυρία τον κάλεσε να πάει σε ένα σπίτι όπου στο μπαλκόνι καθόταν ηλικιωμένος ο οποίος ήθελε πολύ να συναντήσει τον πρωθυπουργό αλλά δεν μπορούσε να περπατήσει, όπως και έγινε».

Η περιγραφή της επίσκεψης Τσίπρα στη Θράκη δεν έχει γίνει από τον… Θανάση Καρτερό του Μαξίμου. Δεν είναι δελτίο ειδήσεων της… Πράβντα της κυβέρνησης, ούτε καν ο Αλέξης δεν θα ενέκρινε ένα τέτοιο κείμενο. Είναι κείμενο που έγραψε το Αθηναϊκό Πρακτορείο το οποίο πληρώνουμε όλοι εμείς τα κορόιδα, όπως και την ΕΡΤ φυσικά. Και τo πληρώνουμε για να διαβάζουμε τι; Τα κείμενα που γράφουν στην Κορέα για τον Κιμ; Έγινε και ο Τσίπρας δικτάτορας και δεν το έχουμε καταλάβει;

Τι ξεφτιλίκι είναι αυτό; Ντροπή δεν έχουν να ανεβάζουν τέτοια κείμενα. Λουλούδια, γιαγιάδες, κόσμος που περίμενε την πομπή των αυτοκινήτων; Τέτοιον λαοπρόβλητο πρωθυπουργό από την εποχή του Ανδρέα και του Καραμανλή του… κανονικού είχαμε να δούμε.

Μα καλά, πιστεύουν ότι αν παρουσιάζουν έτσι τον Τσίπρα θα αλλάξουν τη γνώμη του κόσμου; Εκτιμούν ότι θα αγαπήσουμε τον Αλέξη και θα θυμηθούμε πόσο... αγνός ήταν, πριν να γίνει πρωθυπουργός; Είναι ντροπή τους, απλά.