«Δύο χρόνια ΣΥΡΙΖΑ: Δύο χρόνια ψέματα – ανικανότητα – φόροι»
29/01/2017 13:59
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Δύο χρόνια ΣΥΡΙΖΑ: Δύο χρόνια ψέματα – ανικανότητα – φόροι»

«Δύο χρόνια ΣΥΡΙΖΑ: Δύο χρόνια ψέματα – ανικανότητα – φόροι» είναι το μήνυμα που στέλνει η ηγεσία της Ν.Δ. και θεωρεί ότι τα δυο χρόνια διακυβέρνησης Τσίπρα είναι τα πιο εφιαλτικά χρόνια της μεταπολίτευσης. «Ο απολογισμός είναι θλιβερός και το μέγεθος της καταστροφής αναμφισβήτητο. Υποσχεθήκαν ελπίδα, αξιοπρέπεια, διαφάνεια, αξιοκρατία, αλλαγή. Έφεραν κοινωνική κατάθλιψη, επιβαρύνσεις για τους πιο αδύναμους, νέο καθεστώς διαπλοκής, νέο κομματικό Κράτος. Κρατάνε τη χώρα κολλημένη στο παρελθόν, ναρκοθετώντας ταυτόχρονα το μέλλον της» αναφέρεται σε ενημερωτικό σημείωμα που εστάλη προς βουλευτές και μέλη της Πολιτικής Επιτροπής.

Σύμφωνα με το εσωτερικό non paper, τα μεγαλύτερα θύματα της πολιτικής Τσίπρα – Καμμένου είναι η μέση οικογένεια και οι ασθενέστεροι οικονομικά συμπολίτες μας. Η αύξηση του Φ.Π.Α., η περικοπή του ΕΚΑΣ και οι αυξήσεις στα ενεργειακά προϊόντα, στην μπύρα, τον καφέ, στο πετρέλαιο θέρμανσης, στο Φ.Π.Α. συσκευασμένων τροφίμων, στα εισιτήρια αστικών συγκοινωνιών, επιβαρύνουν τα νοικοκυριά ενώ οι αυξήσεις στα αγροτικά εφόδια, πλήττουν τους επαγγελματίες αγρότες.

«Την ίδια ώρα, η καθημερινότητα των πολιτών χειροτερεύει. Η εγκληματικότητα στο κέντρο και τις υποβαθμισμένες συνοικίες της Αθήνας αυξάνεται. Τα δημόσια σχολεία και πανεπιστήμια υποβαθμίζονται. Τα δημόσια νοσοκομεία διαλύονται» υπογραμμίζει το επικοινωνιακό επιτελείο της Ν.Δ.

Παράλληλα, χρησιμοποιεί τις λέξεις «ψέματα, ανικανότητα και φόροι» για να περιγράψει την τραυματική εμπειρία ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. «Ανέβηκαν με ψέματα, κυβερνούν με ψέματα και επιχειρούν να κρατηθούν λέγοντας ψέματα. Επιδεικνύουν παροιμιώδη διαχειριστική ανικανότητα σε όλους τους τομείς. Η ανταγωνιστικότητα της χώρας μειώνεται, τα λουκέτα στις επιχειρήσεις αυξάνονται. Η Οικονομία είναι γεμάτη ωρολογιακές βόμβες. Ασφαλιστικό, Αστικές συγκοινωνίες, ΔΕΗ. Οι φόροι διαλύουν την πραγματική οικονομία. Υποσχέθηκαν παροχές 12 δις και επέβαλαν φόρους 9 δις. Και τώρα πανηγυρίζουν γιατί ξεπέρασαν τους στόχους του πρωτογενούς πλεονάσματος, χάρη στην αύξηση των φόρων και τις ανεξόφλητες υποχρεώσεις του δημοσίου» αναφέρεται στον οδηγό που έστειλε η Ν.Δ. στους βουλευτές για να τον έχουν στις εμφανίσεις τους στα ΜΜΕ.