Διορισμένους ευρωβουλευτές θέλει η Φώφη. Ωραία Δημοκρατία στο ΚΙΝΑΛ
07/09/2018 13:08
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Διορισμένους ευρωβουλευτές θέλει η Φώφη. Ωραία Δημοκρατία στο ΚΙΝΑΛ

Πραγματικά δεν καταλαβαίνουμε τι μυαλό κουβαλάνε εκεί στο… υποτιθέμενο Κίνημα Αλλαγής. Την ώρα που ο Τσίπρας καταρρέει, αντί να δείξουν στον κόσμο ότι έχουν ανανεωθεί σε ιδέες και πρόσωπα και μπορούν να αναλάβουν τα ηνία της Κεντροαριστεράς «τελειώνοντας» τους Συριζαίους, αυτοί τί κάνουν;

Βγάζουν τα μάτια τους με τα ίδια τους τα χέρια. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της αυτοχειρίας της κ. Γεννηματά και της παρέας της είναι η υπόθεση με την εκλογή των ευρωβουλευτών στις επόμενες κάλπες του Μαΐου.

Τι πιο φυσιολογικό και πιο δημοκρατικό από την εκλογή με σταυρό. Να ψηφίζει ο κόσμος αυτούς που θέλουν να πάνε στις Βρυξέλλες κι όχι να πηγαίνει ο κάθε αυλοκόλακας ή ο κάθε κολλητός του προέδρου.

Εντάξει, και ο λαός μπορεί πολλές φορές να ψηφίζει με κριτήρια που δεν είναι κατάλληλα, με αποτέλεσμα να πηγαίνουν στην Ευρωβουλή και άσχετοι, όμως, τουλάχιστον την ευθύνη την παίρνει ο κόσμος, δημοκρατικά.

Τον τελευταίο καιρό, λοιπόν, έγινε πολύ κουβέντα για το αν η κυβέρνηση θα καταργούσε τον σταυρό προτίμησης και θα επανέφερε τη λίστα.

Επικράτησε η λογική και η ωριμότητα ακόμη και στον Τσίπρα και τελικά αποφάσισε να διατηρήσει το σύστημα που ισχύει σήμερα και να ψηφιστούν οι ευρωβουλευτές με σταυρό.

Ποιος, λέτε αντέδρασε πρώτος; Μα φυσικά… η Φώφη Γεννηματά η οποία σε δήλωσή της στον Alpha είπε:

«Δεν μπορεί όλοι να αναγνωρίζουμε αυτά τα προβλήματα και με ισχυρή πλειοψηφία στη Βουλή να προχωράμε στην κατάτμηση των μεγάλων εκλογικών περιφερειών στις Εθνικές εκλογές και να μιλάμε για μια εκλογική περιφέρεια σε όλη τη χώρα στις ευρωεκλογές. Άρα είμαι υπέρ της λίστας με δημοκρατικές διαδικασίες και όχι με την επιβολή των υποψηφίων από τον αρχηγό του κόμματος.»

Τι μας λέει δηλαδή η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ; Ότι τα κόμματα… δημοκρατικά θα ορίζουν τους υποψήφιους; Και την πιστέψαμε. Μα η Γεννηματά και η παρέα της δεν ήταν αυτή που διόρισε το Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής;

Αυτή δεν ήταν που διόρισε και την Κεντρική Επιτροπή; Όλα τα κομματικά όργανα ενός Κινήματος που φιλοδοξεί να φέρει άλλον αέρα στο πολιτικό σκηνικό δεν είναι διορισμένα;

Τι θέλει δηλαδή τώρα; Να διορίζει με απόφασή της και τους ευρωβουλευτές;

Ωραία δημοκρατία εκεί στην Χαριλάου Τρικούπη. Και ύστερα λένε γιατί τους «γλεντάει» ο Τσίπρας. Μα ποιου ιδέα ήταν αυτό; Του μέγιστου Γιώργου Παπανδρέου; Ή των βαρόνων του κόμματος όπως ο Λαλιώτης, ο Πρωτόπαπας, ο Ρέππας και τα λοιπά «απομεινάρια» του παλαιού ΠΑΣΟΚ που δεν θέλουν να εγκαταλείψουν την μικρή εξουσία τους;