Δίνει τα ρέστα του... ο αριστεροδεξιός εσμός
11/08/2017 12:51
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δίνει τα ρέστα του... ο αριστεροδεξιός εσμός

Μετά το άρθρο του Κώστα Λαλιώτη στον ΣΥΡΙΖΑ ισχύει παραφρασμένο αυτό που λέει ο λαός «θέλει ο Πασόκος να κρυφτεί και η χαρά δεν τον αφήνει». Είχαμε γράψει ότι η παρέμβαση του Θείου Βρέφους έγινε αποκλειστικά και μόνο για την αναστύλωση του τελειωμένου Τσίπρα, για να του δώσει χείρα βοηθείας. Κάτι που αποδεικνύεται και από τις δηλώσεις του πρώην Πασόκου και νυν… σωματοφύλακα του πρωθυπουργού Παν. Κουρουμπλή.

Όπως είπε ο υπουργός Ναυτιλίας: «Όσοι πιστεύουν ότι αυτά που είπε με το άρθρο του ο Κώστας Λαλιώτης δεν τους αφορούν πλανώνται πλάνην οικτράν».

Ο Λαλιώτης, πρόσθεσε ο κ. Κουρουμπλής, έστειλε το μήνυμα και είναι ξεκάθαρο: «Δεν μπορεί η παράταξη που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου να γίνει δεκανίκι της πιο σκληρής νεοφιλελεύθερης πολιτικής του κ. Μητσοτάκη. Η μόνη επιλογή της πρέπει να είναι ένα μεγάλο ριζοσπαστικό αντινεοφιλελεύθερο μέτωπο σε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ».

Αυτό το καταλαβαίνει κάθε πολίτης που πίστεψε στην «Αλλαγή» του '81 και κάθε στέλεχος που υπηρέτησε δίπλα στον Ανδρέα» σημείωσε ο κ. Κουρουμπλής.

Μπράβο στον Κουρουμπλή που είχε το θάρρος να πει αυτό που όλοι υποψιαζόμαστε. Ότι σκοπός των παπανδρεϊκών, του παλαιού… ορθόδοξου ΠΑΣΟΚ, των τελειωμένων συνταξιούχων που απολαμβάνουν τα λεφτά που έβγαλαν όσο ήταν στο γκουβέρνο, είναι να κρατήσουν τον Τσίπρα στην εξουσία.

Πάση θυσία να ανακοπεί η πορεία της ΝΔ στην εξουσία, πάση θυσία να δημιουργηθεί ένα σοσιαλδημοκρατικό κόμμα με πυρήνα τον ΣΥΡΙΖΑ και δορυφόρους όλους αυτούς οι οποίοι ευθύνονται για την καταστροφή της χώρας τις τελευταίες δεκαετίες.

Αλλά είναι οξύμωρο αυτό που συμβαίνει. Τον Τσίπρα να τον εγκαταλείπουν οι αριστεροί σύντροφοί του και να τον στηρίζουν οι Πασόκοι και οι δεξιοί της κακιάς ώρας. Ο Πάνος Καμμένος και η ψεκασμένη (όχι η φωτισμένη) δεξιά, κάτι τελειωμένοι και χωρίς ρόλο καραμανλικοί και μια ομάδα γενίτσαρων που εγκατέλειψαν το ΠΑΣΟΚ για να βρουν μια απάνεμη αγκαλιά στην πλατεία Κουμουνδούρου.

Ο Τσίπρας είναι τυχερός, μπορεί και δεξιοτέχνης. Έχει καταφέρει να ενώσει παλαιοπασόκους και παλαιοδεξιούς οι οποίοι συνωστίζονται στην πόρτα του και τον στηρίζουν μέχρι το τέλος που λέει και ο Καμμένος.

Ο Λαλιώτης είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία, όπως και όλοι όσοι δια της σιωπής τους βάζουν πλάτη στον Τσίπρα. Κι όχι μόνον αυτοί αλλά και όλοι οι -κατ’ ομολογίαν δική τους- δεξιοί που παρεμβαίνουν για να κάνουν τη ζωή του Μητσοτάκη δύσκολη. Έχουμε το παράξενο φαινόμενο ενός ετερόκλητου συνασπισμού που στόχο έχει να κάνει τη ΝΔ παρένθεση στην εξουσία και να επαναφέρει όλον αυτόν τον αριστεροδεξιό εσμό στο Μαξίμου.