Δεσμεύτηκαν οι λογαριασμοί του Ψυχάρη!
30/06/2016 22:09
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δεσμεύτηκαν οι λογαριασμοί του Ψυχάρη!

Φαίνεται ότι ο μήνας του μέλιτος που πήγαινε να στηθεί μεταξύ της... γάτας των Ιμαλαΐων και της κυβέρνησης, έλαβε τέλος πριν καν αρχίσει. Η απόφαση για δέσμευση των λογαριασμών του Σταύρου Ψυχάρη είναι ουσιαστικά πολιτική κι ας ήρθε από τον οικονομικό εισαγγελέα. Συγκεκριμένα, δεσμεύθηκαν με εντολή του οικονομικού εισαγγελέα, Παναγιώτη Αθανασίου, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργεί για εικαζόμενη φοροδιαφυγή Ελλήνων μεγαλοκαταθετών, όλοι οι προσωπικοί λογαριασμοί του εκδότη και ιδιοκτήτη του ΔΟΛ, Στ. Ψυχάρη.

Η δέσμευση αφορά όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς και θυρίδες στο όνομα του μεγαλομετόχου του ΔΟΛ. Η έρευνα στηρίζεται στην περίφημη λίστα καταθετών που δημιουργήθηκε με βάση 65 cd τα οποία περιέχουν τραπεζικά στοιχεία από όλες τις ελληνικές τράπεζες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισαγγελείς προχώρησαν στη δέσμευση των λογαριασμών διότι φέρονται να εντόπισαν απόκλιση άνω των 10 εκατ. ευρώ τα οποία μέχρι αποδείξεως του εναντίου θεωρούνται προϊόν εικαζόμενης φοροδιαφυγής.

Είναι η αρχή του τέλους για τον μεγάλο εκδότη; Είναι η αρχή της κατάρρευσης του μεγαλύτερου εκδοτικού ομίλου της χώρας; Πώς θα συνεχίσει τώρα να πληρώσει εργαζόμενους, τράπεζες, δημόσιο και προμηθευτές;

Άραγε η δέσμευση των λογαριασμών αφορούν μόνο τους εντός Ελλάδας ή και τους.... παχυλούς που υπάρχουν σε φορολογικούς παραδείσους; Τους βρήκαν και τους δέσμευσαν κι αυτούς;

Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για μια εξέλιξη βόμβα σε μια χρονική στιγμή που στο χώρο του τύπου γίνεται κυριολεκτικά της Πόπης. Φαίνεται ότι ο Ψυχάρης είχε καταλάβει που πάει το πράγμα γι' αυτό και το Βήμα της Κυριακής δημοσίευσε δισέλιδο για τον μικρό που θέλει να γίνει αυτοκράτορας.

Κάποιοι «αντίπαλοι» εκδότες του Ψυχάρη πανηγυρίζουν για την εξέλιξη αυτή, όμως να μη χαίρονται. Θα έρθει σύντομα και η σειρά τους γιατί χρωστάνε κι αυτοί της Μιχαλούς. Όλο το παιχνίδι που παίζεται εντάσσεται στο γενικότερο σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για ξεκαθάρισμα λογαριασμών με τους παλιούς βαρόνους των media και αντικατάστασή τους με άλλους... αριστερών προδιαγραφών που θα στηρίξουν τον κ. Τσίπρα στις δύσκολες στιγμές που έρχονται. Προς Θεού, αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να την γλιτώσουν όλοι αυτοί που έφαγαν με χρυσά κουτάλια. Αλλά όχι και να μοιραστεί το χρήμα και η εξουσία σε νέους «βολικούς» επιχειρηματίες, φανερούς και κρυφούς.