Δεν συγκίνησε το Μαξίμου η ηχηρή παρέμβαση Αβραμόπουλου
14/04/2021 13:44
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δεν συγκίνησε το Μαξίμου η ηχηρή παρέμβαση Αβραμόπουλου

Παρά την προθυμία που επέδειξε, το Μαξίμου φαίνεται να μείνει αδιάφορο

Παρά το τολμηρό άνοιγμα του Δημήτρη Αβραμόπουλο με την στήριξη Ερντογάν στον ΣΚΑΪ, στο μέγαρο Μαξίμου δεν φαίνεται να συγκινείται.

Κατά πολλούς αναλυτές, αυτή η φαινομενικά «αψυχολόγητη» ενέργεια να είναι ο μόνος ευρωπαίος που θα βγει να στηρίξει τον δικτάτορα Ερντογάν στην κόντρα του με τον Ντράγκι, λέγοντας ότι ο Ερντογάν είναι εκλεγμένος, είχε σαφέστατη στόχευση. Όπως κάθε ενέργεια του έμπειρου πολιτικού Δημήτρη Αβραμόπουλου. Επιθυμούσε να στείλει μήνυμα στο μέγαρο Μαξίμου ότι ο ίδιος είναι πρόθυμος να συνεχίσει την πολιτική προσέγγισης με την Τουρκία, σε περίπτωση που ο Νίκος Δένδιας «κλωτσήσει».

Έθετε λοιπόν έστω και έμμεσα τις υπηρεσίες του και την εμπειρία του στο διπλωματικό πεδίο, στην διάθεση του πρωθυπουργού σε περίπτωση που θα έπρεπε να γίνει κάποια αλλαγή στην ηγεσία του υπουργείου εξωτερικών.

Η ενέργεια του αυτή όμως δεν φαίνεται να συγκίνησε το μέγαρο Μαξίμου, εάν κρίνουμε από την παγερή αδιαφορία με την οποία υποδέχθηκαν την δήλωση του ακόμα και ακραιφνώς φιλοκυβερνητικά μέσα. Ακόμα κι αυτά που στέκονται φανατικά στο πλευρό των εκσυγχρονιστών και της συνέχισης του δρόμου που χάραξε ο Κώστας Σημίτης, με το Ελσίνκι και την Μαδρίτη.

Για να είμαστε ακριβοδίκαιοι, έπαιξε ρόλο και η παρέμβαση του Κώστα Καραμανλή η οποία έβαλε φρένο στις οποίες προθέσεις της κυβέρνησης να ακολουθήσει την «γραμμή Σημίτη» στα ελληνοτουρκικά.

Πηγή: newsbreak.gr