Φωτο: eleftherostypos.gr
Φωτο: eleftherostypos.gr
04/04/2019 16:20
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Βρέθηκε ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Είναι ασύλληπτο, αλλά βρέθηκε και μάλιστα ασύλητος και με ωραία γραμματοσειρά πάνω στο φέρετρο.

Στη συμβολή των οδών Βασιλίσσης Όλγας και Αμαλίας, απέναντι από το άγαλμα του Λόρδου Βύρωνα, μπροστά στα μάτια των αρχαιολόγων που έψαχναν σε ταξίδια μακρινά ως τη Τζαμάικα,, το ιερό Δισκοπότηρο της Παγκόσμιας αρχαιολογίας, τον τάφο δηλαδή του διασημότερου Έλληνα.

Θα σας πουν και θα διαβάσετε πως είναι η βάση για το άγαλμά του, αλλά η μόνη αλήθεια είναι πως εκεί ενταφιάστηκε. Αν ήταν μόνο η τοποθέτηση ενός αγάλματος θα το βάζαμε στο Λυκαβηττό να το βλέπει όλη η Αθήνα.

Εννοείται πως κανείς δε θέλει να δώσει έκταση στο γεγονός, καθώς ο Αλέξανδρος δεν είναι υποψήφιος σε καμία εκλογή και με κανένα κόμμα, δεν έχουν δηλαδή κανένα ενδιαφέρον οι παρωχημένες απόψεις του.

Κρίσιμο στοιχείο στην ανακάλυψή του ταφικού μνημείου του μεγάλου στρατηλάτη ήταν το αυθεντικό του χειρόγραφο, το οποίο βρέθηκε τυχαία πριν έξι μήνες στη Μοσούλη, κάτι σαν διαθήκη, που έλεγε βασικά τρία πράγματα:

-Πως θέλει να ταφεί στην Αθήνα, την έδρα των μεγάλων φιλοσόφων που ενέπνευσαν το νικηφόρο πολεμικό ταξίδι του, την επική του πορεία στην αχανή Ασία, πως θέλει να ταφεί στη συμβολή δύο Βασιλισσών, με γείτονα ένα μεγάλο φιλέλληνα από την Αγγλία.

-Πως όταν οι απόγονοί του θα σκίζουν τους αιθέρες με μηχανές που πετάνε, μόνο ένα όνομα ταιριάζει στο αεροδρόμιο: Μίκρα, από την αρχή του έπους του, εκεί που έθεσε τις βάσεις για την επικράτησή του, στη Μίκρα Ασία, όπως την έλεγε ο Ηφαιστίωνας χαριτολογώντας.

-Τρίτον απαγορεύει σε όλους τους κατοπινούς Έλληνες να φέρουν το όνομα Μεγαλέξαντρος, με την εξαίρεση του Γιώργου Κούδα..

Το χειρόγραφο κλείνει με την προτροπή όλες οι χώρες που κατέκτησε να ονομάζονται Μακεδονίες, άλλωστε η αυτοκρατορία του ήταν πολυπολιτισμική, είχε πολλά μέρη, όχι μόνο πρώτο και δεύτερο.

Πηγή: emo.gr