Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
21/06/2019 14:40
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αυτονόμηση του ΧΑΑ από τα εξωτερικά καλά νέα

Ο Φαντομάς του Χρηματιστηρίου

H εγχώρια αγορά έχει αυτονομηθεί από τα εξωτερικά καλά νέα, όπως ή δήλωση Ντράγκι περί εκ νέου ποσοτικής χαλάρωσης, ρευστότητα η οποία και οδήγησε ναι μεν τα Ελληνικά ομόλογα σε ιστορικά χαμηλά, αλλά δεν ώθησε το ΧΑΑ ψηλότερα, καθώς ή Ελλάδα δεν έχει δικαίωμα σε συμμετοχή σε αυτό και άγεται και φέρεται καθαρά από τις πολιτικές όσο και γεωπολιτικές εξελίξεις πού αφορούν την χώρα και την ευρύτερη περιοχή της Ν.Α. Ευρώπης και Μεσογείου.

Οι εξελίξεις αυτές μαζί με το θέμα τής αυτοδυναμίας των επερχόμενων εκλογών αποτελούν την μοναδική καύσιμη ύλη στην ατμομηχανή ανόδου όπου τώρα φαίνεται να κάνει κράτει και να χωνεύει τα νέα επίπεδα πράγμα καθόλου αφύσικο πέριξ των 850 μονάδων και λίγο χαμηλότερα με πεσμένους σχετικά τζίρους και χωρίς κινήσεις πανικού.

Το ενδιαφέρον διαχέεται σε υγιείς τίτλους της μεσαίας και μικρής κεφαλαιοποίησης, οι οποίοι δεν είχαν ακολουθήσει! Επί μέρους άσχημη εικόνα λόγω αρνητικών νέων (βλ. ΔΕΗ) επηρεάζουν σαφώς όλο το κλίμα!

Εν κατακλείδι….σε μία τόσο ρηχή αγορά, ή ασφαλής πρόβλεψη είναι ρίσκο, αφού κάθε νέο επηρεάζει με χαρακτηριστική ευκολία την τάση!

Ό, τι καλύτερο ή συσσώρευση ιδίως μετά τα τελευταία πολύ καλά κέρδη ιδίως σε Τραπεζικές μετοχές και διατήρηση των κεκτημένων και με την έλευση νέων από γεωπολιτικά, γκάλοπ, κίνηση προς αλλά επίπεδα!

Το αισιόδοξο σενάριο σαφώς και υπερτερεί τού αρνητικού, τουλάχιστον με τα τωρινά δεδομένα.

Πηγή: emo.gr