Αυστρία: Kαταγγέλλουν ευθέως Ερντογάν – ΜΙΤ για κατασκοπευτική και παρακρατική δράση
11/02/2017 15:11
Του Sukhoi
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αυστρία: Kαταγγέλλουν ευθέως Ερντογάν – ΜΙΤ για κατασκοπευτική και παρακρατική δράση

Ο βουλευτής των Πρασίνων και υπεύθυνος του κόμματος σε θέματα Ασφαλείας, Πίτερ Πίλζ, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε υπό την προστασία μεγάλης αστυνομικής δύναμης (!) που του παραχώρησε το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας, μίλησε για δράση της τουρκικής πρεσβείας στη Βιέννη, πρακτόρων της ΜΙΤ και ελεγχόμενων από την τουρκική κυβέρνηση οργανώσεων στην Αυστρία για την παρακολούθηση αντιπολιτευόμενων στην κυβέρνηση Ερντογάν Τούρκων. Κατά τον βουλευτή, κυνηγούν τους -χαρακτηριζόμενους από το καθεστώς Ερντογάν- ως αντιπολιτευόμενους στην Αυστρία. Αυτό γίνεται και μέσω των τζαμιών της Τουρκικής Ισλαμικής Ένωσης, ΑΤΙΒ. Ο βουλευτής θα παρουσιάσει στην Ομοσπονδιακή Βουλή έκθεση, με την οποία στοιχειοθετούνται οι κατασκοπευτικές δραστηριότητες της Τουρκίας. Η έκθεση αυτή φέρει τον τίτλο “Φυλάξου, Τούρκε! – Η επίθεση Ερντογάν στην Αυστρία”.

Οι αποκαλύψεις αυτές έρχονται σε μια περίοδο, κατά την οποία στην Ελλάδα υπάρχει φημολογία ακόμα και για σχέδια απαγωγής των 8 Τούρκων στρατιωτικών στην περίπτωση που αυτοί είχαν αφεθεί ελεύθεροι και δεν αποφασιζόταν η συνέχιση της κράτησής τους. Ως γνωστόν, προ ολίγων ετών είχαν “απαχθεί” από το κέντρο της Αθήνας Τούρκοι πολιτικοί πρόσφυγες που “μεταφέρθηκαν” στην Τουρκία. Άγνωστος σε αυτή την περίπτωση παραμένει ο ρόλος των ελληνικών αρχών ασφαλείας και των μυστικών υπηρεσιών. Πάντως, στην περίπτωση των 8, τα μέτρα ασφαλείας στο χώρο, όπου κρατούνται, είναι δρακόντεια, ενώ πρόσφατα ελήφθησαν μέτρα ακόμα και για ενδεχόμενη δράση ελεύθερων σκοπευτών. Παράλληλα, πασίγνωστη είναι η εντονότατη δραστηριότητα της Άγκυρας τόσο στη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη, αλλά και στην Αθήνα, όπου, σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, προωθεί τη διείσδυση στους μουσουλμάνους, και σίγουρα θέλει να έχει ισχυρή επιρροή στο τζαμί που θα φτιαχτεί στην Αθήνα.

Ο Πίλζ κατηγόρησε τον Τούρκο πρόεδρο και το κόμμα του, ΑΚΡ, ότι θέλουν να διεισδύσουν στον τουρκικής καταγωγής πληθυσμό στην Αυστρία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ενώ ανέφερε ότι “στην Αυστρία, όσοι δεν ακολουθούν τυφλά τον Ερντογάν, διατρέχουν μεγάλο κίνδυνο”. Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις δραστηριότητες της ATIB, η οποία, στην Αυστρία, αποτελεί παράρτημα της κρατικής τουρκικής υπηρεσίας θρησκευμάτων, Diyanet. Πρόεδρος της ΑΤΙΒ, είπε ο βουλευτής, είναι ο Φατίχ Μεχμέτ Καραντάς, ο οποίος ταυτόχρονα είναι ακόλουθος της τουρκικής πρεσβείας στη Βιέννη, και έχει την αρμοδιότητα στις θρησκευτικές υποθέσεις.

Επιπλέον κατήγγειλε ότι η τουρκική μυστική υπηρεσία, ΜΙΤ, έχει στην Αυστρία περίπου 200 πληροφοριοδότες. Κατά τον ίδιον, πρόκειται για μεγαλύτερο κατασκοπευτικό δίκτυο, ακόμα και από εκείνο των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών στην Αυστρία. Η ΜΙΤ, σημείωσε, έχει μετατραπεί, από κρατική μυστική Υπηρεσία σε κομματική μυστική Υπηρεσία του ΑΚΡ. Ο βουλευτής ζήτησε από τον Καγκελάριο και την κυβέρνηση της χώρας, να λάβουν άμεσα μέτρα κατά της ATIB, η οποία, εκτός των άλλων, φέρεται να έχει κυριαρχήσει εντός της Ισλαμικής κοινότητας της Αυστρίας, δηλαδή τον κύριο φορέα των μουσουλμάνων στη χώρα.