Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
30/07/2020 14:40
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

AstraZeneca: Πιθανό να χρειάζεται ετήσιος εμβολιασμός για τον κορονοϊό

Είναι πιθανό να χρειάζεται το μελλοντικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού να χορηγείται κάθε 12 μήνες, προειδοποίησε η φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca την Πέμπτη.

Η βρετανική εταιρεία είναι μία από μερικές που εργάζεται για την ανάπτυξη εμβολίου. Η AstraZeneca ανακοίνωσε σήμερα επίσης πως οι οι κλινικές δοκιμές στο τελικό στάδιο πραγματοποιούνται σε Βρετανία, Βραζιλία και Νότια Αφρική ενώ σύντομα θα ξεκινήσουν και στις ΗΠΑ. Στόχος των δοκιμών είναι να εξεταστεί το πώς ανταποκρίνεται το ανοσοποιητικό σύστημα στο εμβόλιο. Νωρίτερα αυτό το μήνα, τα ενδιάμεσα αποτελέσματα από τη συνεχιζόμενη κλινική δοκιμή Φάσης Ι/ΙΙ COV001 έδειξαν ότι το εμβόλιο ήταν καλώς ανεκτό και προκάλεσε ισχυρή ανοσολογική απάντηση έναντι του ιού σε όλους τους συμμετέχοντες.

Εξαιτίας της απρόβλεπτης φύσης του κορονοϊού, η εταιρεία προειδοποίησε ότι είναι πιθανό να χρειαστούν περισσότερες από μία ενέσεις στο μέλλον.

"Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι οι περισσότερες εταιρείες στοχεύουν σε δύο ενέσεις για τον αρχικό εμβολιασμό και το δικό μας συμπέρασμα με βάση τα δεδομένα μας είναι ότι η ανοσία θα μπορούσε να διαρκέσει 12 μήνες ίσως και 18 μήνες'', δήλωσε στο CNBC ο διευθύνων σύμβουλος της AstraZeneca, Pascal Soriot. "Αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν γνωρίζουμε, ο ιός αυτός είναι πολύ απρόβλεπτος", πρόσθεσε.

"Εάν το εμβόλιο αποδειχθεί πετυχημένο, θα μπορέσουμε να αρχίσουμε να το προμηθεύουμε από Οκτώβριο - Νοέμβριο και ο στόχος μας είναι να προμηθεύουμε όλους σε όλο τον κόσμο ταυτόχρονα", τόνισε.

Πηγή: capital.gr