«Άσφαιρα πυρά» στους Τούρκους εν μέσω «γλεντιού» Καμμένου - Κοτζιά
24/10/2018 16:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Άσφαιρα πυρά» στους Τούρκους εν μέσω «γλεντιού» Καμμένου - Κοτζιά

Η λέξη «όμηρος» είναι λίγη για να περιγράψει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας. Και μάλιστα όμηρος από δύο πλευρές, εντελώς αντίθετες. Από τη μια ο Πάνος Καμμένος που έχει κάψει τα πάντα, και τα μυαλά μας, εκβιάζει με πτώση την κυβέρνηση. Κι αποδεικνύεται ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει βρει τους έξι που χρειάζεται για να συνεχίσει να κυβερνά μέχρι να πάμε σε εκλογές. Μπορεί να βρεθούν προδότες που θα κάνουν τα ρεπό των ψεκασμένων στη συμφωνία των Πρεσπών, αλλά δεν θα βρεθούν πρόθυμοι ηλίθιοι να στηρίξουν την κυβέρνηση.

Έτσι κι αλλιώς όποιος μη ΣΥΡΙΖΑ ψηφίσει τη συμφωνία έχει τελειώσει πολιτικά. Τώρα αν θα πέσει χρήμα όπως έπεσε και στα Σκόπια, τότε χαλάλι τους. Θα έχουν εξασφαλίσει τουλάχιστον το μέλλον τους οικονομικά.

Ο Πάνος Καμμένος έχει τελειώσει κι αυτός και τώρα απλά παρατείνει το πολιτικό του τέλος εκβιάζοντας με… αυτά που ξέρει για τον Τσίπρα και το περιβάλλον του.

Το ίδιο κάνει, από διαφορετικό μετερίζι και ο Νίκος Κοτζιάς. Εκβιάζει, πιέζει, μιλά και θα μιλά ασταμάτητα, θα κάνει συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, ενδεχομένως να τον δούμε και να κατεβαίνει αρχηγός του κόμματος Πράττω. Εδώ έγινε υπουργός ο μπάρμπα Φώτης, γιατί να μη γίνει βουλευτής και ο μπάρμπα Νίκος;

Στη μέση ένας αδύναμος πρωθυπουργός που την Τρίτη αποφάσισε να απαντήσει σκληρά στους Τούρκους γιατί τον απείλησαν μεcasusbelli. Ωστόσο λίγο αργότερα ανέκρουσε πρύμναν, άδειασε εκ νέου τον Κοτζιά και σύμφωνα με διπλωματικές πηγές έδωσε εντολή η διαδικασία για την επέκταση της αιγιαλίτιδας να μην προχωρήσει με προεδρικό διάταγμα, αλλά με την κατάθεση σχετικού νομοσχεδίου στη Βουλή.

Βέβαια μην ξεχνάμε ότι η προκλητικότητα της Άγκυρας προήλθε από την ανόητη και άκρως αντιδιπλωματική κίνηση του Κοτζιά να ανακοινώσει την επέκταση της αιγιαλίτιδας.

Όχι γιατί δεν πρέπει να γίνει, αλλά γιατί αυτά γίνονται με σχεδιασμό, ενημέρωση των άλλων κομμάτων, συζήτηση προηγουμένως με εμπειρογνώμονες. Δεν είναι μέσο για να μας το παίξει πατριώτης ο Κοτζιάς. Είδαμε τον πατριωτισμό του όταν ξεπούλησε όνομα, γλώσσα και εθνότητα.

Εν πάση περιπτώσει το πρόβλημα είναι ότι όλα γίνονται με προχειρότητα. Ακόμη και τα εθνικά θέματα έτσι αντιμετωπίζονται. Αν έχουν τα κότσια ας ανακηρύξουν τώρα ΑΟΖ ή ας επεκτείνουν τα χωρικά ύδατα στα 12 μίλια, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. Αυτό που δεν έκαναν οι άλλοι τόσα χρόνια, αν και το υπόσχονταν ας το κάνουν ο Τσίπρας και ο Κοτζιάς. Αλλά και αυτό ακόμη το αντιμετωπίζουν ως επικοινωνία, για να κάνουν το κομμάτι τους, να κερδίσουν δημοσιότητα και μετά να πάνε παρακάτω αδιαφορώντας αν κάνουν ζημιά, αν καίνε τα σπαρτά και γκρεμίζουν τις γέφυρες.

Ο Τσίπρας αποδεικνύει ότι είναι εξαιρετικά επικίνδυνος. 3,5 χρόνια τώρα το ξέραμε ότι έτσι είναι, αλλά τις τελευταίες ημέρες η κατάσταση είναι χειρότερη από κάθε άλλη φορά. Αδύναμος, κυνικός, εκβιαζόμενος, ανύπαρκτος.

Ίσως δεν έχει υπάρξει άλλος πρωθυπουργός που να είναι τόσο πολύ εκβιαζόμενος από τους υπουργούς του.

Αυτό που λένε όλοι «με κάτι τον κρατάνε» ο Καμμένος και ο Κοτζιάς ισχύει. Και θα τον «γλεντήσουν» όσο πάει. Να είναι μυστικά κονδύλια; Να είναι συγγενείς που είναι λαδιάρηδες;

Να είναι άλλες συμφωνίες που προκάλεσαν τεράστια ζημιά στη χώρα ή μήπως φοβούνται στο Μαξίμου μη τυχόν και βγουν οι «ταμίες» στη φόρα;

Ό,τι κι αν ισχύει, η κυβέρνηση αυτή είναι εξαιρετικά επικίνδυνη για το μέλλον των παιδιών μας.