Απόλυτη παράνοια
19/05/2016 21:35
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απόλυτη παράνοια

«Προσπαθήσαμε το ποσό του 23% στον ΦΠΑ να μοιραστεί σε διάφορα είδη. Επειδή δύσκολα συμβαίνει και να πίνεις πολύ και να καπνίζεις πολύ και να πηγαίνεις να πίνεις πολλούς καφέδες, δηλ. πρέπει να συμπίπτουν πάρα πολλά πράγματα για να επιβαρυνθεί σοβαρά ένα νοικοκυριό, και γι' αυτό μοιράστηκε».

Ποιος λέει αυτά τα απίθανα; Μια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα η κυρία Θεοπεφτάτου η οποία σε ένα ακόμη ρεσιτάλ... «ψεκασμένου» πολιτικού μας λέει ότι αν έχετε όλα τα παραπάνω... κουσούρια την πατήσατε.

Είναι απίστευτη η λογική της βουλευτού, αλλά είναι λογική του ΣΥΡΙΖΑ. Διότι είναι η στρατηγική που ακολουθούν για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.

Συνεχίζει η κ. Θεοπεφτάτου: «Αντί να αυξηθεί το νερό και το ρεύμα, προσπαθήσαμε να μοιραστεί σε διάφορα είδη. Αυτά είναι τα τελευταία μέτρα για να εξασφαλιστεί το 1,8 δισ. ευρώ» συμπλήρωσε. «Πρέπει να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα του καλοκαιριού. Δεν είναι ευχάριστα, αλλά έχουν μικρότερη επίπτωση στα χαμηλότερα οικονομικά στρώματα. Αυτά είναι τα συμφωνηθέντα, θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα ότι αυτά που είπαμε τα τηρήσαμε».

Είναι ακριβώς η λογική του Χότζα. Βάζουν πολλά στην καλύβα, κι όταν δε χωράνε οι άνθρωποι τότε ο Χότζας τους λέει να βγάλουν λίγα και θα χωρέσουν.

Αν λοιπόν πίνεις, καπνίζεις και πας και για καφέ απλά είσαι τυχερός γιατί δεν θα επιβαρυνθείς. Όπως επίσης και με τον ΕΝΦΙΑ που μειώνεται το αφορολόγητο από τις 300 στις 200 χιλιάδες για τον συμπληρωματικό φόρο. Σας φαίνεται πολύ; Αν έχεις την ατυχία να διαθέτεις ένα σπίτι στην Αθήνα κι έχεις το πατρικό στο χωριό μαζί με κανένα αγροτεμάχιο την πάτησες.

Τα 200 χιλ. ευρώ αντικειμενική αξία σε καθιστούν πλέον μεγαλοϊδιοκτήτη. Αν έχεις αυτά τα ακίνητα και πίνεις καφέ, κανένα ποτάκι, κάνεις και κανένα τσιγαράκι τότε είσαι ο μεγάλος χαμένος της αριστερής «μεταρρύθμισης».

Πράγματι η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά. Μιλάμε για την απόλυτη παράνοια μιας κυβέρνησης που διαλύει τη χώρα αλλά τη σφάζει με το γάντι. Με... αριστερή ευαισθησία. Έλεος.