Αποκλειστικό: Το βρώμικο μιντιακό παιχνίδι του Μαξίμου
04/02/2016 16:31
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αποκλειστικό: Το βρώμικο μιντιακό παιχνίδι του Μαξίμου

Ένα βρώμικο μιντιακό – πολιτικό παιχνίδι, παίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, πίσω από τις κουρτίνες της εξουσίας. Με πρωτοστατούντα τον μεγάλο «καναλάρχη» Νίκο Παππά και με μαριονέτες συγκεκριμένους εκδότες και καναλάρχες αλλά και εκκολαπτόμενα «Συγκροτήματα Τύπου», γίνεται τον τελευταίο καιρό το μοίρασμα της πίτας. Η κυβέρνηση έχει στα χέρια της ένα ισχυρό όπλο και εκβιάζει μ’ αυτό. Τα εκατοντάδες εκατομμύρια των θαλασσοδανείων που έχουν τα χρεοκοπημένα μέσα ενημέρωσης. Ο ΔΟΛ, ο Πήγασος, ο Τηλέτυπος κατά κύριο λόγο που έχουν περισσότερα από 500 εκατ. οφειλές στις τράπεζες. Αλλά και ο Σκάι, ο όμιλος του Χατζηνικολάου και οι μικρές εφημερίδες βρίσκονται στο ίδιο τραπέζι. Όπως επίσης και κάποιοι όψιμοι εκδότες που έχουν πολλά λεφτά από άλλες δραστηριότητες και κλείνουν deal με την εξουσία, ανάλογα με τα συμφέροντα και τις καταστάσεις.

Άλλοι περιμένουν κομματάρες από την πίτα, άλλοι ψίχουλα κι άλλοι περιμένουν να δουν αν θα παίξουν το ρόλο της «Ιφιγένειας». Διότι η κυβέρνηση παίζει έξυπνα το παιχνίδι. Μοιράζει κάτω από το τραπέζι το φαΐ ,αλλά θα «φάει» και κανέναν – δύο και θα δώσει λίγο αίμα στο λαό για να μη δει το μεγάλο φαγοπότι.

Ακούγονται πολλά τις τελευταίες ημέρες, όμως, όποιος έχει λίγο πολιτικό αισθητήριο θα καταλάβει από τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων και από τη στάση των καναλιών τι παιχνίδι παίζεται. Για παράδειγμα, στην πιάτσα κυκλοφορεί ένα αστείο που λέει ότι το καλύτερο κομματικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι πλέον η «Αυγή», αλλά το «Έθνος» του Μπόμπολα. Αν διαβάσει κανείς την εφημερίδα θα μείνει άναυδος καθώς θα πιστέψει ότι η κυβέρνηση της πρώτης φοράς αριστερά είναι ο παράδεισος επί γης. Κι ότι η Ελλάδα είναι χώρα όπου πέτυχε η… επανάσταση του Αλέξη.

Το ένα παιχνίδι που παίζεται εκεί είναι η επιβίωση των στελεχών της εφημερίδας οι οποίοι δίνουν γη και ύδωρ για να κρατηθεί ο Τσίπρας στην εξουσία πάση θυσία ώστε κι αυτοί να σώσουν τον παχυλό τους μισθό. Προφανώς ξεχνούν ότι οι μαριονέτες είναι οι πρώτοι που ξεβράζονται από το ποτάμι μόλις φτάνει η ώρα αυτό να φουσκώσει. Κι ότι οι χαμαιλέοντες τον πρώτο χρόνο χαίρονται.

Το δεύτερο όμως είναι πιο σοβαρό. Έχει να κάνει με το ποια θα είναι η θέση του επιχειρηματία Μπόμπολα στα νέα δεδομένα που δημιουργούνται στον μιντιακό τύπο. Οι φήμες λένε ότι ο επιχειρηματίας εποφθαλμιά το «Λαμπρακέικο», το γνωστό σε όλους Συγκρότημα το οποίο παραπαίει λόγω οικονομικών προβλημάτων αλλά και της εγγενούς αδυναμίας του Ψυχάρη να ασκήσει διοίκηση. Λένε στην πιάτσα ότι στη Μεταμόρφωση περιμένουν να καταρρεύσει ο ΔΟΛ υπό το βάρος των θαλασσοδανείων και των δικαστικών περιπετειών και να πάρουν αυτοί τους τίτλους των εφημερίδων «Βήμα» και «Νέα». Μάλιστα, ακούγεται ότι ο Παππάς στις συναντήσεις που έχει τους «παραμυθιάζει» μ’ αυτό το σενάριο ώστε να στηρίξουν την κυβέρνηση στη δύσκολη στιγμή που περνά.

Βεβαίως, κάποιοι λένε ότι πρόκειται για χοντρό παιχνίδι που παίζεται ώστε το Μαξίμου να τους έχει όλους του χεριού τους. Γι’ αυτό και ο ΔΟΛ, αλλά και το Mega (το management του οποίου ασκεί άνθρωπος του Ψυχάρη) βρίσκονται σε ευθεία σύγκρουση με την κυβέρνηση. Γι’ αυτό και ο «Πήγασος» και ο Μπόμπολας τηρούν στάση σχετικής ουδετερότητας, εκτός ίσως του «Έθνους» που έχει γίνει η νέα «Αυγή» της κυβέρνησης της Αριστεράς. Εκτιμούν ότι στο μοίρασμα αυτοί θα πάρουν την πίτα και ο Ψυχάρης θα καταρρεύσει για να πάρουν και τη δική του ώστε να μείνουν απόλυτοι κυρίαρχοι του μιντιακού παιχνιδιού. Θα δημιουργηθούν ουσιαστικά τρεις πόλοι: Ο Μπόμπολας που θα συγχωνεύσει και τον ΔΟΛ, το συγκρότημα του Αλαφούζου αλλά και τα υπόλοιπα μέσα με βασικό το Πρώτο Θέμα που έχει κηρύξει πόλεμο κατά της κυβέρνησης ώστε να είναι την επόμενη ημέρα (όταν θα καταρρεύσει ο ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή) «αυτοί που γκρέμισαν τον Τσιπρισμό», όπως έλεγε παλιότερα η Αυριανή για τον Καραμανλή.

Στην εξίσωση μπαίνει και ο Νίκος Χατζηνικολάου ο οποίος παίζει έξυπνα το παιχνίδι, ξέρει να φυλάγεται από τα δύσκολα, ωστόσο, το συγκρότημά του θεωρείται το καλύτερο «πλυντήριο» υπουργών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Εκεί αναβαπτίζονται, εκεί αναπτύσσουν τις ιδέες τους και τα οράματά τους, εκεί περνά τις θέσεις τους. Στην πιάτσα κυκλοφορεί ότι ο γνωστός εκδότης – δημοσιογράφος επιθυμεί μια τηλεοπτική άδεια για να φτιάξει τον Real TV έχοντας τις πλάτες εγχώριων επιχειρηματιών.

Μέσα σ’ αυτό το σύμπλεγμα συμφερόντων γίνεται ο κακός χαμός σε ότι αφορά το μοίρασμα της πίτας στον χώρο των media με τον Νίκο Παππά να παίζει το ρόλο του συνθέτη που κρατά την μπαγκέτα και δίνει το ρυθμό. Έχοντας μαζί του ορισμένα «σκυλιά της ενημέρωσης και της προπαγάνδας», έχουν δημιουργήσει ένα καλά στημένο δίκτυο και παίζουν χοντρό παιχνίδι. Κρατούν στα χέρια τους το όπλο των δανείων και εκβιάζουν και ταυτόχρονα κάνουν μυστικά ραντεβού, δίνουν υποσχέσεις και πουλάνε εκδούλευση στα μεγάλα αφεντικά της ενημέρωσης.

Ο κόσμος πιστεύει ότι βλέποντας ειδήσεις ή διαβάζοντας εφημερίδες είναι ενημερωμένος για το τι συμβαίνει πραγματικά, όμως, δεν είναι έτσι τα πράγματα. Η κυβέρνηση παραπαίει και για να σταθεί στα πόδια της χρειάζεται τις μιντιακές πλάτες. Το παιχνίδι είναι γνωστό: Στηρίξτε με για να μη σας κλείσω και για να μοιράσω την πίτα όπως πρέπει. Από την άλλη, βεβαίως, οι πρώτοι που θα αδειάζουν τον Τσίπρα και την παρέα του είναι όλοι αυτοί οι εκδότες και δημοσιογράφοι που σήμερα γλείφουν το σύστημα του ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι γνωστό το παραμύθι, έχει γίνει κι άλλες φορές. Έχουμε να δούμε κωλοτούμπες και οβιδιακές μεταμορφώσεις από νυν Συριζαίους που θα γίνουν αίφνης Νεοδημοκράτες…

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ελενα Κανελλοπούλου avatar
  Ελενα Κανελλοπούλου04/02/2016 16:56:14

  "Much ado about nothing..." Ποιος διαβάζει σήμερα αυτές τις φυλλάδες ? Ποιος βλέπει σήμερα δελτία ειδήσεων στη τηλεόραση ? Ποιός περιμένει να ενημερωθεί από τα έντυπα του Μπόμπολα και του Ψυχάρη ? Αδιάψευστος μάρτυρας η κυκλοφορία όλων που είναι πολύ πεσμένη. Αλλά και αυτά που πουλάνε οφείλονται ....στα ένθετα!! Ο κόσμος αγοράζει , στον βαθμό που αγοράζει με κριτήριο τους δίσκους , τα video κλπ. που συνοδεύουν τις εφημερίδες .Πλήρης εξευτελισμός της δημοσιογραφίας .

 2. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ.04/02/2016 17:00:52

  Αριστερή χούντα είναι όπως παντού όπου κυβέρνησαν άθεοι και κομμουνιστές. Όποιος περίμενε κάτι άλλο ας μην ασχολείται με την πολιτική καθώς είναι ανιστόρητος και εμπαθής. Η ιστορία ξαναγράφει για πολλοστή φορά και δυστυχώς πρώτη στην Πατρίδα μας ότι όπου κυβέρνησαν τέτοια κουμάσια, επειδή είναι άχρηστοι, προσπάθησαν να ελέγξουν την κοινή γνώμη μέσω ΜΜΕ και προπαγάνδας.

 3. Eva avatar
  Eva04/02/2016 17:24:15

  Ξυπνησαν οι σκλαβοι. Οταν πεινας δε πα να γραφει ο καθενας οτι θελει...

 4. Ελενα Κανελλοπούλου avatar
  Ελενα Κανελλοπούλου04/02/2016 17:31:17

  @ Γιώργο Τ. μην ανησυχείς .Στη Ελλάδα σήμερα τόσο εκδότες όσο και δημοσιογράφοι είναι τόσο απαξιωμένοι στην συνείδηση της κοινής γνώμης λόγω συμφυρμού τους με την εκάστοτε εξουσία τα μεταπολεμικά χρόνια , που τα κατάφεραν έτσι ώστε να μην υπάρχουν σοβαροί opinion makers στην χώρα ( ουδέν κακόν αμιγές καλού).Ειλικρινά δεν πιστεύω ότι υπάρχουν σήμερα δημοσιογράφοι που μπορούν να επηρεάσουν ουδέ κατ' ελάχιστον την κοινή γνώμη ακόμα λιγότερο να την ελέγξουν ή να την καθοδηγήσουν

 5. δημης avatar
  δημης06/02/2016 01:18:34

  " Για παράδειγμα, στην πιάτσα κυκλοφορεί ένα αστείο που λέει ότι το καλύτερο κομματικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι πλέον η «Αυγή», αλλά το «Έθνος» του Μπόμπολα"......
  ΚΝΙΤΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ...ΜΕ ΤΑ ηθικά σας πλεονεκτήματα....
  A....ΞΕΧΑΣΑΜΕ ...είναι ο ΙΔΙΩΤΙΚΑ ...ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ τροχοπέδη του οποίου είναι ο Δημόσιος Τομέας
  Είναι αυτός που ΔΙΟΡΙΖΕΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ-ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ μιας και το Πόπολο ότι του προβάλει το"γυαλί ¨ Του ψηφίζει...ή καταργεί τους ΜΗ ΠΡΟΘΥΜΟΥΣ ....

 6. George N avatar
  George N06/02/2016 08:47:05

  Την εποχή του Internet, των social media, του κατακερματισμένου κοινού, κάποιοι νομίζουν ότι παίζει το μοντέλο του broadcasting και των αδειών τηλεοπτικών σταθμών. Έχουμε πήξει στους χρονοταξιδιώτες! Απλά χάνουν ότι οι διαφημίσεις φεύγουν από τα ΜΜΕ γιατί ο κόσμος δεν είναι εκεί. Δεν είναι βιώσιμα δηλαδή όπως μη βιώσιμες αποδείχτηκαν οι δισκογραφικές. Ναι μεν η (κουτοπόνηρη) εξουσία στην Ελλάδα επιχείρησε να τα κρατήσει λίγο ακόμα στη ζωή με δημόσιο χρήμα (δια της πλαγίας) αλλά και αυτό πια δεν γίνεται μια και χρεοκόπησε. Φυσικά της γύρισε και μπούμερανγκ. Είναι τελικό, τα ΜΜΕ είναι απλά dead man walking...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή!H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.