Αποκαλυπτικό VIDEO με το τι ειπώθηκε στην Βουλή και το τι συμβαίνει στην πραγματικότητα - Το πρωθυπουργικό deal και η καυτή ανάσα του «κανένα»
24/11/2021 19:00
Του Αργύρη Ντινόπουλου, δημοσιογράφου, πρώην υπουργού Εσωτερικών
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αποκαλυπτικό VIDEO με το τι ειπώθηκε στην Βουλή και το τι συμβαίνει στην πραγματικότητα - Το πρωθυπουργικό deal και η καυτή ανάσα του «κανένα»

Οι τηλεθεατές που παρακολούθησαν τα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων τα βράδια της 22ας Νοεμβρίου και της 23ης Νοεμβρίου είναι εξαιρετικά απίθανο να είχαν δει και όλη την συζήτηση στην Βουλή που διεξήχθη την Δευτέρα (22/11) για την ακρίβεια.

Ευτυχώς!

Γιατί θα διαπίστωναν ότι η ρήση με την οποία ο πρωθυπουργός έκλεισε την δευτερολογία του για το deal της κυβέρνησής του με τον ελληνικό λαό δεν συμβαδίζει με την αντίστοιχη ρήση του ελληνικού λαού.

«Το deal με τον ελληνικό λαό είναι η συμφωνία αλήθειας. Και από ό,τι αντιλαμβάνομαι και οι δύο πλευρές είναι πολύ ικανοποιημένες από αυτό το deal. Και εμείς και ο ελληνικός λαός!» είπε ο πρωθυπουργός απαντώντας στον (για μια ακόμη φορά πολιτικά ελλιποβαρή) Αλέξη Τσίπρα.

Το ίδιο βράδυ στο OPEN η δημοσκόπηση της ALCO καταδείκνυε ότι το 54% των ερωτηθέντων (δηλαδή ο ελληνικός λαός) δεν είναι ικανοποιημένοι από τον τρόπο αντιμετώπισης της πανδημίας ενώ το 66% θεωρούν ότι τα μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας τους βοηθούν καθόλου ή λίγο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που όσα λέει ο πρωθυπουργός στην Βουλή δεν αντιστοιχούν στην πραγματικότητα όπως αυτή αποτυπώνεται στα (φιλοκυβερνητικά!) δελτία ειδήσεων.

Στις 18 Οκτωβρίου (στην συζήτηση για την πανδημία) δήλωνε ότι το ΕΣΥ μπορεί να αντιμετωπίσει ταυτόχρονα (!) «την πανδημία του Covid και όλες τις άλλες ασθένειες που το ΕΣΥ καλείται να αντιμετωπίσει».

Η πληροφόρηση και τα στοιχεία που του είχαν δώσει οι συνεργάτες του αποδείχθηκαν (τουλάχιστον) λανθασμένα αν όχι παραπλανητικά για τον ίδιο.

Οι «προβολές» της πανδημίας ήταν ήδη γνωστές.

Πολύ περισσότερο αυτό συνέβαινε στις 3 Νοεμβρίου όταν ο πρωθυπουργός «θεωρούσε», συνεντευξιαζόμενος στο Mega Channel, ότι «η πανδημία δεν έχει ξεφύγει».

Την ίδια ημέρα στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος δήλωνε ότι «δεν χρειαζόμαστε ένα πολυτελές ΕΣΥ γιατί μετά την πάροδο της πανδημίας δεν θα χρειαζόμαστε τόσες πολλές ΜΕΘ».

Οι αναντιστοιχίες με την πραγματικότητα δεν περιορίζονται σε «ατάκες» (οι οποίες είναι αναμενόμενο να «ξεφεύγουν» σε επαναλαμβανόμενο δημόσιο λόγο) αλλά επεκτείνονται επικίνδυνα σε «ευαίσθητες ζώνες» της κοινωνίας.

Για παράδειγμα οι «καλοπληρωμένες δουλειές» για τους νέους που δείχνει να πιστεύει ότι υπάρχουν ο πρωθυπουργός όταν ο ίδιος θα αυξήσει με καθυστέρηση τον κατώτατο μισθό (από 01/01/2022) κατά μισό ευρώ την ημέρα (από τα 650 στα 663 ευρώ).

Η αντιπολιτευτική ανυπαρξία του ΣΥΡΙΖΑ και ο πρωτοφανής φιλοκυβερνητισμός των ΜΜΕ (συνέπεια όχι μόνον της «λίστας Πέτσα» αλλά και της απουσίας αξιόπιστης εναλλακτικής πολιτικής πρότασης) ενισχύει την απομάκρυνση των κυβερνώντων από την πραγματικότητα.

Γι’ αυτό και στο deal η διάσταση της (αυτάρεσκης) πρωθυπουργικής ικανοποίησης με την ικανοποίηση του λαού μεγαλώνει όπως, άλλωστε, καταγράφουν και οι δημοσκοπήσεις (αυτές που πάνω στην αγωνία του… καταγγέλλει ο Αλέξης Τσίπρας).

Η «καυτή ανάσα» του «κανένα» (μόλις πέντε μονάδες πίσω από τον πρωθυπουργό στην καταλληλότατα για το σχετικό αξίωμα) είναι ενδεικτική και για τα αντίστοιχα «καυτά προβλήματα» των Ελλήνων.

Δείτε το VIDEO με τις «αναντιστοιχίες» ανάμεσα στις πρωθυπουργικές δηλώσεις και στην πραγματικότητα όπως αυτή καταγράφεται στα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων και ακούστε το ΗΧΗΤΙΚΟ με τα σχετικά σχόλια όπως αυτά παρουσιάστηκαν στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΕΛΛΑΔΑ 94,3 FM»: