Αποκάλυψη: Πανικόβλητοι προσπαθούν να κρατηθούν στην εξουσία
10/02/2016 07:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αποκάλυψη: Πανικόβλητοι προσπαθούν να κρατηθούν στην εξουσία

Πανικόβλητη. Αυτή είναι η λέξη που ταιριάζει στα όσα συμβαίνουν στην κυβέρνηση τις τελευταίες ημέρες. Διαισθανόμενο το Μαξίμου ότι το σύστημα καταρρέει, ότι έχουν κάνει τέτοια λάθη που θα προκαλέσουν τεράστια καταστροφή, άρχισαν να παίρνουν τηλέφωνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Antinews, ανώτατοι κυβερνητικοί παράγοντες άρχισαν να τηλεφωνούν σε υψηλά οικονομικά ιστάμενους, σε τραπεζίτες, εκδότες, δημοσιογράφους και σε όποιους μπορούσαν να επηρεάσουν την κατάσταση. Παθαίνοντας τεράστια ταραχή βλέποντας το Χρηματιστήριο να καταρρέει και περικυκλωμένοι από τα προβλήματα, επιχείρησαν να αλλάξουν την ατζέντα, να περιορίσουν την επικοινωνιακή λαίλαπα, να μαζέψουν με κάποιον τρόπο το τσουνάμι που απειλούσε και συνεχίζει να απειλεί την οικονομία.

Έτσι, λοιπόν, οι συγκεκριμένοι ανώτατοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι είτε παρακαλώντας, είτε πιέζοντας, είτε εκβιάζοντας, προσπάθησαν να ελέγξουν την κατάσταση πριν αυτή ξεφύγει από κάθε μέτρο.

Άλλωστε, με τη δραματική υποχώρηση σχεδόν 8% στο ΧΑ τη Δευτέρα και το διαφαινόμενο νέο πατατράκ της Τρίτης, η συνέχιση της κατάρρευσης θα προκαλούσε και πολιτική αναταραχή. Έτσι, γύρω στις 4 χθες το απόγευμα άρχισαν να μαζεύονται οι απώλειες που είχαν ξεπεράσει το 5% και τελικά ο δείκτης έκλεισε κάτω από 3%.

Όμως, το εντυπωσιακό δεν είναι η προσπάθεια στήριξης. Θεμιτό είναι άλλωστε καθώς η κατάρρευση του ΧΑ δεν οφείλεται σε οικονομικά ή τραπεζικά μεγέθη. Οφείλεται στην ανοησία, την αναποφασιστικότητα και τον ερασιτεχνισμό της κυβέρνησης. Οι τράπεζες είναι πλήρως ανακεφαλαιοποιημένες και δεν έχουν λόγο να πέφτουν. Υποχωρούν μαζί με τις υπόλοιπες εξαιτίας των εγκληματικών λαθών της κυβέρνησης.

Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι το Μαξίμου έφτασε στο σημείο να παρακαλεί τραπεζίτες που ήθελε να στείλει… εξορία. Ή ακόμη και νταβατζήδες των μίντια που ήθελε να διαλύσει. Πώς να το έκανε άραγε αυτό; Μήπως κλείνοντας deal με τον καθέναν από αυτούς; Π.χ. με τους τραπεζίτες λέγοντάς τους ότι δεν θα τους απομακρύνει από τη διοίκηση με αντάλλαγμα τη στήριξη; Και με τους νταβατζήδες ότι δεν θα τους κυνηγήσει;

Όπως και να έχει δείχνει μια κυβέρνηση σε πανικό που αντιλαμβάνεται ότι καταρρέουν τα πάντα και κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να κρατηθεί στη ζωή… και στην εξουσία. Όμως, δεν τους σώζει τίποτε. Δεν πρόκειται να γλιτώσουν από τη Νέμεση που πλησιάζει.

Η πρώτη καταστροφή ήταν η οικονομική. Ένα χρόνο τώρα προκαλούν καθημερινά ζημιά. Υπέγραψαν τρίτο μνημόνιο, η οικονομία καταρρέει, φως στο τούνελ δεν υπάρχει, νέα μέτρα πλησιάζουν.

Η δεύτερη καταστροφή όμως ίσως είναι χειρότερη. Με φτώχεια, με ανέχεια μπορούμε να ζήσουμε εμείς οι Έλληνες. Έχουμε περάσει και χειρότερα. Οι πατεράδες και οι παππούδες μας ήταν πολύ χειρότερα από εμάς. Δεν μπορούμε να ζήσουμε όμως με μια εθνική προδοσία. Η κυβέρνηση με τις αστοχίες της και τα εγκληματικά της λάθη δημιουργεί μια ντε φάκτο κατάσταση στο Αιγαίο. Δεκαετίες πολεμούν οι Έλληνες με νύχια και με δόντια να κρατήσουν τη θάλασσά μας, να την απομακρύνουν από τα νύχια των Τούρκων. Η πρώτη κερκόπορτα άνοιξε με τα Ίμια. Τώρα, η κυβέρνηση της Αριστεράς ανοίγει και δεύτερη. Ξεπουλάει στην Τουρκία το Αιγαίο, τους βάζει χωροφύλακες, τους καθιστά ισότιμους, συνιδιοκτήτες και ανοίγει νέα θέματα «γκρίζων» ζωνών.

Τα νέα… Ίμια, τηρουμένων των αναλογιών και των διαφοροποιήσεων, δεν μπορεί να περάσει έτσι. Πλην του Σημίτη κανείς άλλος τα τελευταία χρόνια δεν άνοιξε το δρόμο στους μεμέτηδες να βάλουν πόδι στην Ελλάδα. Ο Τσίπρας πήρε όλα τα χαρακτηριστικά του Ανδρέα αλλά δεν πήρε το βασικό. Εκείνος είχε φιλότιμο και το θάρρος να πει «Βυθίσατε το Χόρα». Ο Αλέξης τι θα πει όταν οι Τούρκοι με την… «μπούργκα» του ΝΑΤΟ θα αλωνίζουν στο Αιγαίο;

Όσα λοιπόν τηλέφωνα κι αν κάνουν. Όσες παρεμβάσεις σε εχθρούς και φίλους κι αν επιχειρήσουν, η θύελλα που έρχεται θα τους σαρώσει. Θα λογοδοτήσουν για τα εγκλήματά τους. Την εθνική προδοσία και τους προδότες κανείς δεν τους ανέχεται.