Αποκάλυψη: Οι δύο εισηγήσεις που δέχεται ο Τσίπρας για τις εκλογές
20/01/2016 17:07
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αποκάλυψη: Οι δύο εισηγήσεις που δέχεται ο Τσίπρας για τις εκλογές

Εκλογές και σενάριο δεξιάς παρένθεσης ή κυβερνητική διεύρυνση με κεντρώους βουλευτές;

Μεταξύ σφύρας και άκμονος βρίσκεται η κυβέρνηση του Τσίπρα και αυτό δεν είναι δα και είδηση. Το έχουν καταλάβει οι πάντες και πρώτα απ’ όλους το Μαξίμου. Σε δύο μόλις πρόσφατα άρθρα μας γράφαμε (Δημοψήφισμα και εκλογές μέσα στο 2016;, Πάλι εκλογές;)πως δεν θα πρέπει να εκπλήσσει κανέναν αν και το 2016 αποδειχτεί μια εξίσου εκλογική χρονιά όπως του 2015 γιατί πολύ απλά αυτή η κυβέρνηση δεν τραβάει.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Antinews πράγματι ο Τσίπρας το εξετάζει το ενδεχόμενο αυτό, ωστόσο βρίσκεται μπροστά σε δύο εισηγήσεις. Μία του Νίκου Παππά που είναι ο εξ’ απορρήτων και του εισηγείται εκλογές με το σκεπτικό ότι ακόμα και αν τις χάσει να έχει πετάξει από πάνω του ο πρωθυπουργός την καυτή πατάτα και να τη δώσει στο Μητσοτάκη προκειμένου να βρει το χρόνο και το χώρο ο ΣΥΡΙΖΑ που έχει γίνει σκορποχώρι να ανασυγκροτηθεί. Η εισήγηση αυτή υπακούει ουσιαστικά σε μια λογική «δεξιάς παρένθεσης».

Ταυτόχρονα όμως ο Τσίπρας δέχεται και μια δεύτερη εισήγηση από τον Γιάννη Δραγασάκη που είναι στη λογική της διεύρυνσης της κυβερνητικής πλειοψηφίας με τις δυνάμεις του κέντρου, όπως ο Λεβέντης, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι.

Μένει να φανεί τι τελικά θα επιλέξει ο Τσίπρας. Αν θα ακούσει τον κολλητό του ή αν θα περάσει του Δραγασάκη, που στο μεταξύ έχουν και σχέσεις ανταγωνισμού με τον Τσίπρα καθώς το όνομά του έχει παίξει πολλάκις στο παρελθόν στο σενάριο του οικουμενικού πρωθυπουργού. Η μόνη ουσιαστικά φορά που πέρασε η άποψη του Δραγασάκη ήταν όταν απέτρεψε τη γραμμή Βαρουφάκη μετά από το δημοψήφισμα.

Σε κάθε περίπτωση πάντως από τις πληροφορίες αυτές καθίσταται σαφές ότι ο Τσίπρας εξετάζει διάφορα σενάρια και εισηγήσεις και δεν θα κάτσει με σταυρωμένα χέρια να βλέπει τη φθορά του και την κατάρρευσή του να έρχεται μένοντας άπραγος.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Βεργοπουλος Ιωαννης avatar
  Βεργοπουλος Ιωαννης21/01/2016 06:36:12

  Να τελειώνουμε επιτέλους με τη γελοιότητα του περίφημου "ηθικού πλεονεκτήματος" της προοδευτικής δημοκρατικής αριστεράς, η αλλαζονεία και η εξαπάτηση κάποτε πρέπει να σταματήσουν, άλλως αυτός ο τόπος δεν έχει μέλλον. Ο Τσίπρας μπορεί να μηχανεύεται οτι θέλει, ο λαός θα ωριμάση επιτέλους, εδώ είναι η απάντηση/διέξοδος απο τη κρίση.

 2. GreekinEurope avatar
  GreekinEurope21/01/2016 13:19:10

  Καλύτερα να μείνει ο Τσίπρας να περάσει όλα τα μνημονιακά μέτρα. Οχι να αφήσει την καυτή πατάτα στα χέρια της ΝΔ και να κάνει ανεύθυνη και ανέξοδη αντοπολίτευση εκ του ασφαλούς εξαπατώντας πάλι τον κόσμο.
  Κάποια στιγμή πρέπει να ούμε τον Τσίπρα να "ολοκληρώνει" το "έργο" του γιατί ο λαός δυστυχώς πάσχει από σύνδρομα λαικισμού και εν εκτιμά την σωστή πολιτική αλλά ζητά ανεύθυνα πράγματα και παρασύρεται από λαοπλάνους.
  Ο Τσίπρας αν μπορούσε να μείνει μέχρι το τέλος του 2017 στην κυβέρνηση και να περάσει όλους τους μνημονιακούς νόμους τότε επειδή με τις αριστερές ιεοληψίες που διακατέχουν αυτόν και ους άλλους δεν προκειται ποτέ η χωρα να πάει σε ανάπτυξη, θα πέσει σε μονοψήφιο νούμερο όταν γίνουν εκλογές και το σημανιτκώτερο, για 20 τουλάχιστον χρόνια μετά κανείς δεν θα θέλει να ακούει για "Αριστερά".

 3. roadrunner avatar
  roadrunner25/01/2016 21:05:32

  Στο διάστημα των δυο εβδομάδων που παρήλθαν, μετά από την ανάδειξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην προεδρία της ΝΔ και έχοντας -κατά τα φαινόμενα - συνέλθει από το πρώτο μούδιασμα,
  η κυβέρνηση Σύριζανελ (απόντος του τμήματος ΑΝΕΛ) εμφανίζεται να επενδύει σε μια διαρκώς εντεινόμενη πόλωση. Την πόλωση τροφοδοτεί μέσω :
  α) προκλητικών κυβερνητικών χειρισμών γύρω από το ασφαλιστικό ζήτημα,
  β) ανεπαρκούς και αδιάφορης αντιμετώπισης των αγροτών και των επαγγελματιών,
  γ) επιμονής σε προεκλογικού ύφους γενέθλιες συγκεντρώσεις την ίδια ώρα
  δ) ψηφοθηρικών, πολυάριθμων διορισμών ημετέρων σε πείσμα της κοινωνικής κατακραυγής.
  ε)αιφνιδιαστικής διακοπής κοινωνικών διαλόγων και διαβουλεύσεων που είχε ξεκινήσει η κυβέρνηση, με ενδιάμεσο αποτέλεσμα το πάγωμα επίπονων διαδικασιών (όπως η αξιολόγηση στο δημόσιο, οι αλλαγές στην εκπαίδευση).
  στ) προεκλογικού ύφους υποσχεσιολογία για αυξήσεις μισθών στο Δημόσιο
  και αρκετές άλλες ακόμη ενδείξεις σημαίνουν ότι,
  αν δεν το έχουν προγραμματίσει (για τις αρχές του μήνα Μαίου για παράδειγμα),
  τότε σίγουρα βρίσκονται σε εκλογική ετοιμότητα.

  Έτσι, η πόλωση που η ίδια κυβέρνηση τροφοδοτεί (και μάλιστα με εντατικούς ρυθμούς) μάλλον σημαίνει, ότι ο Τσίπρας δεν ενδιαφέρεται για το αν ρίχνει λάδι στη φωτιά (αλλά ίσως και να το επιδιώκει, για να τη δυναμώσει μέχρι του σημείου της επεισοδιακής εξόδου του, μέσω προσφυγής σε κάποιου είδους κάλπες (εκλογές ή δημοψήφισμα).
  Διόλου απίθανο λοιπόν να επιθυμεί προσφυγή στις κάλπες ο Αλέξης,
  για να προλάβει τη φθορά του,
  αν και δεν είναι καθόλου σίγουρο, ότι αυτή είναι αναστρέψιμη,
  αιφνιδιάζοντας ταυτόχρονα την αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία θα αναγκαστεί να αναβάλλει επ' αόριστο τις συνεδριακές διαδικασίες και πετώντας στην κερκίδα την καυτή πατάτα του ασφαλιστικού και αγροτικού ζητήματος.

  Αυτό το σενάριο προσφυγής σε κάλπες θα μπορούσε να έχει και τις προεκτάσεις του, εκτός Ελλάδας. Αν για παράδειγμα, θυμηθούμε την περσινή στάση του Γερμανού Υποικ υπέρ του grexit,κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διαπραγματεύσεων,
  θα μπορούσαμε να υποθέσουμε ότι έβαλε ένα λιθαράκι ακόμη,
  στην εσωτερική πόλωση κάνοντας τον δημόσιο χαρακτηρισμό "ηλίθιε" στον πρωθυπουργό.
  Σε συνδυασμό με τις παράλληλες διαρροές, για αμφισβήτηση της διατήρησης της ζώνης Σένγκεν ως έχει για τη χώρα μας, το συνολικό (υποθετικό πάντα ) παρασκήνιο θυμίζει Εφιάλτη...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή!H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.