Απαράδεκτη επίθεση της ΝΔ στη «Δημοκρατία»
22/04/2018 10:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απαράδεκτη επίθεση της ΝΔ στη «Δημοκρατία»

Το μεγαλύτερο λάθος που μπορεί να κάνει ένας πολιτικός, είναι να επιτεθεί σε δημοσιογράφο ή σε έντυπο επειδή δυσαρεστήθηκε με την κριτική που του ασκήθηκε.

Οι παλαιότεροι πολιτικοί διατηρούσαν ως κόρη οφθαλμού αυτό τον... άγραφο κανόνα. Είτε απαντούσαν εποικοδομητικά και χωρίς ύβρεις, είτε δικαιωνόντουσαν διά της σιωπής τους.

Ωστόσο, η εκπρόσωπος της ΝΔ, αν και δημοσιογράφος, παραβίασε τον... χρυσό κανόνα.

Διαβάζοντας την ανακοίνωση που εξέδωσε η Πειραιώς με αφορμή την κριτική που της ασκεί η εφημερίδα «Δημοκρατία» μείναμε άναυδοι.

Όπως αναφέρει: «Η εφημερίδα “Δημοκρατία”, που διατείνεται ότι υποστηρίζει την Κεντροδεξιά Παράταξη, δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένας Δούρειος Ίππος του ΣΥΡΙΖΑ. Οι εκδότες της άλλωστε όχι μόνον έχουν προνομιακές σχέσεις με κυβερνητικά στελέχη, αλλά δεν διστάζουν να τις εκθέσουν και σε δημόσια θέα, με κοινές εξόδους τους τα βράδια με Υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι πολίτες που στηρίζουν τη Νέα Δημοκρατία θα πρέπει να γνωρίζουν τον πραγματικό ρόλο του συγκεκριμένου εκδοτικού συγκροτήματος. Όχι μόνον υποθάλπει τα έργα και τις ημέρες της σημερινής Κυβέρνησης, αλλά συχνά πυκνά προπαγανδίζει απόψεις ακόμη και της Χούντας. Με απλά λόγια η “Δημοκρατία” όχι μόνο δεν στηρίζει τον αγώνα της Νέας Δημοκρατίας να φύγει η χειρότερη Κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης, αλλά τον υπονομεύει διαρκώς, εκτελώντας πιστά όσα της επιτάσσει η ανίερη συμμαχία της με τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».

Πρόκειται ίσως για την πιο υβριστική ανακοίνωση κατά εντύπου που έχει εκδοθεί ποτέ από κόμμα.

Υποτίθεται ότι η ΝΔ κατηγορεί τον Τσίπρα και την παρέα του για επιχείρηση φίμωσης του Τύπου λόγω της κριτικής που τους ασκείται. Δυστυχώς, με την απαράδεκτη επίθεση κατά της «Δημοκρατίας» επιλέγει να πορευθεί στον ίδιο άθλιο δρόμο.

Φαίνεται ότι προτιμούν τα... φιλελεύθερα λιβανιστήρια και τις αβανταδόρικες δημοσκοπήσεις των «κουμπάρων», παρά τις ανεξάρτητες κριτικές δημοσιογραφικές φωνές που ενδιαφέρονται πραγματικά για την παράταξη.

Ανάλογες ύβρεις έχουμε δεχτεί κι εμείς. Όμως δεν πτοούμαστε. Συνεχίζουμε την άσκηση της ελεύθερης και ακηδεμόνευτης δημοσιογραφίας με όποιο κόστος.

Κι όπως έχει αποδειχτεί, στο τέλος κερδίζουν πάντα οι αδέσμευτοι, όχι οι κόλακες.

Καλό είναι λοιπόν η ΝΔ, αν πραγματικά θέλει να φέρει την αλλαγή που ευαγγελίζεται και να γραφτεί στην ιστορία για αυτή της την πράξη, να σταματήσει να ταυτίζεται με τα λιβανιστήρια και να πάψει να επιτίθεται σε όσους της ασκούν κριτική.

Διαφορετικά, θα αποδείξει περίτρανα ότι το μόνο που την ενδιαφέρει είναι απλώς να κατακτήσει την εξουσία. Ακριβώς αυτό για το οποίο κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ.