Αντεπίθεση κατά των κατηγοριών Τσίπρα για διαφθορά ετοιμάζει ο Μητσοτάκης
21/12/2016 13:58
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αντεπίθεση κατά των κατηγοριών Τσίπρα για διαφθορά ετοιμάζει ο Μητσοτάκης

Οι συμβολισμοί στην πολιτική έχουν τη σημασία τους και για την ηγεσία της Ν.Δ. η επίθεση στην κυβέρνηση με επίκεντρο την εφημερίδα «Αυγή» ήταν αναμενόμενη. Εξάλλου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έγινε έξαλλος με την κίνηση να επιτεθεί το Μέγαρο Μαξίμου στον ίδιο με την επαναφορά του θέματος των δανείων της εταιρείας «Κήρυξ Α.Ε.».

Γι’ αυτό και η Ν.Δ. αποφάσισε να εντείνει τις επιθέσεις της έναντι της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ στα ζητήματα της διαφάνειας με πιο χαρακτηριστική την κίνηση να κατατεθεί ερώτηση στη Βουλή από βουλευτές του κόμματος για τις σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με το καθεστώς της Βενεζουέλας και τη γνωστή ιστορία για τη συμμετοχή εξωχώριας εταιρείας στο μετοχικό κεφάλαιο της Αυγής αλλά και για τις ιστοσελίδες, η δημιουργία των οποίων φέρεται να έχει χρηματοδοτηθεί - σύμφωνα με την γαλάζια επιχειρηματολογία - από κονδύλια του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. έχει την άποψη ότι αυτό γίνεται για να αποκρύψει το Μέγαρο Μαξίμου και η Κουμουνδούρου το σκάνδαλο της δανειοδότησης της Αυγής με την εγγύηση της μελλοντικής χρηματοδότησης του ΣΥΡΙΖΑ. Στο πλαίσιο αυτό η ηγεσία της ΝΔ έχει αποφασίσει από εδώ και πέρα να πλήξει την κυβέρνηση στο ηθικό πεδίο.

Στην ηγετική ομάδα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι κυρίαρχη η εκτίμηση ότι ο πρωθυπουργός θέλει να πλήξει τον ίδιο τον Κυρ. Μητσοτάκη και γι’ αυτό και γίνονται αυτές οι επιθέσεις. Ο ίδιος ο πρόεδρος της Ν.Δ. σύμφωνα με πληροφορίες επενδύει στην πλήρη αποδόμηση του λεγόμενου ηθικού πλεονεκτήματος της κυβέρνησης και από εδώ και πέρα οι τόνοι θα είναι υψηλοί.

Η αξιωματική αντιπολίτευση, επαναφέρει την υπόθεση των δανείων του εργολάβου Καλογρίτσα από την Τράπεζα Αττικής και δεν θα μείνει μόνο σε αυτό. Γι’ αυτό το λόγο και μεταδίδουν από το περιβάλλον του Κυρ. Μητσοτάκη το εξής: «Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που είναι ταυτισμένη με τα βοσκοτόπια του Καλογρίτσα και τα ταξίδια στη Βενεζουέλα με τον Αρτεμίου και η κομματική 'Αυγή' με μέτοχο offshore εταιρία, ξαναχτύπησαν».

Η ηγεσία της Ν.Δ. διαπιστώνει ότι το Μέγαρο Μαξίμου συνεχίζει να ρίχνει λάσπη στον ανεμιστήρα αγνοώντας ότι η εταιρία Κήρυξ ΑΕ είναι ασφαλιστικά και φορολογικά ενήμερη και τα τραπεζικά της δάνεια είναι πλήρως ενήμερα, ρυθμισμένα και εξασφαλισμένα, καθώς υπάρχουν σοβαρές εμπράγματες και προσωπικές εγγυήσεις.

«Καλά θα κάνει ο κ. Τσίπρας να αφήσει τα κηρύγματα και να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα των Ελλήνων, που ο ίδιος και η πολιτική του δημιούργησαν» αναφέρουν από την Πειραιώς.

Ουσιαστικά λένε από το επιτελείο του Κυρ. Μητσοτάκη, το ηθικό πλεονέκτημα που είχε η κυβέρνηση έχει χαθεί εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα και σε αυτή τη λογική θα ενταθούν οι επιθέσεις της Ν.Δ. μετά τις γιορτές, σε μια προσπάθεια να εξουδετερωθεί πλήρως η επικοινωνιακή προπαγάνδα που ξεκίνησε όπως λένε και συνεχίζεται με σφραγίδα του ίδιου του πρωθυπουργού.

Μ.Α.