Ανησυχία της Ντόρας για τον Κυριάκο
17/02/2021 11:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ανησυχία της Ντόρας για τον Κυριάκο

Το αίμα νερό δεν γίνεται...

Πολλά έχουν ακουστεί για τις σχέσεις της Ντόρας Μπακογιάννη με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Συχνά – πυκνά να παραπολιτικά σχόλια που θέλουν τις σχέσεις τους να έχουν διαρρηχθεί, να υπάρχει ψυχρότητα μεταξύ τους, ειδικά από την πλευρά της Ντόρας.

Το γεγονός ότι στην κυβέρνηση δεν αξιοποιήθηκε η έμπειρη σε πολλά θέματα πολιτικός, με πρόφαση το «χτύπημα στην οικογενειοκρατία» ενώ την ίδια στιγμή έχει διοριστεί το μισό σόι του Κυριάκου, δίνει τροφή σε αυτά τα σχόλια.

Και όμως η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική. Ακόμα και αν η Ντόρα έχει πικρία για τις επιλογές του αδελφού της, δεν την εκδηλώνει. Και αυτό το γνωρίζουν οι τακτικοί συνομιλητές της. Η αλήθεια είναι ότι η Ντόρα Μπακογιάννη όχι μόνο δεν κρατάει κακία στον Κυριάκο, αλλά αντίθετα ανησυχεί για αυτόν. Διότι πέραν των πολιτικών σχέσεων, η Ντόρα Μπακογιάννη παραμένει «μεγάλη αδελφή». Και όσοι έχουν την τύχη να έχουν μία μεγάλη αδελφή, γνωρίζουν την δύναμη αυτής της σχέσης.
Η ανησυχία της δεν πηγάζει από πολιτική υστεροβουλία, αλλά από αυτό το ισχυρό συναίσθημα φροντίδας. Ούτε από το γεγονός ότι ο Κυριάκος με τον τρόπο του την έχει απομακρύνει από δίπλα του.

Γι’ αυτό και η παρατήρηση της Ντόρας Μπακογιάννη ότι «κάποιοι δίπλα στον πρωθυπουργό οφείλουν να τον προστατεύσουν», κρύβει πραγματική ανησυχία και όχι κριτική προς το περιβάλλον του. Η ανησυχία αυτή υπερβαίνει τα όρια της πολιτικής. Διότι η Ντόρα Μπακογιάννη γνωρίζει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι εξαιρετικά ευαίσθητος και ψυχολογικά πιεσμένος. Αυτό που λέμε, «συναισθηματικά εύθραυστος».

Τις ιδιαιτερότητες αυτές της ψυχολογίας του πρωθυπουργού, δεν μπορεί να την γνωρίζει κανένας σύμβουλος, κανένας «επιτελικός». Που στο κάτω – κάτω, «αγαπούν» τον πρωθυπουργό επαγγελματικά, διότι απλά αυτή είναι η δουλειά τους. Όπως εκατοντάδες μισθωμένοι αυλοκόλακές στο παρελθόν, «αγαπούν» τον ηγέτη, αλλά «εξαφανίζονται» στην πτώση.Το αίμα, νερό δεν γίνεται. Ουδείς έμμισθος μπορεί να υποκαταστήσει την «μεγάλη αδελφή». Και είναι μέγα λάθος του πρωθυπουργού, που κρατά την Ντόρα Μπακογιάννη σε απόσταση.

Πηγή: newsbreak.gr