Αν η Φώφη θέλει να συμμαχήσει με τον Τσίπρα ας το πει ξεκάθαρα
28/03/2018 10:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αν η Φώφη θέλει να συμμαχήσει με τον Τσίπρα ας το πει ξεκάθαρα

Ένα ακόμη σπουδαίο γεγονός, όπως αυτό της συνταγματικής αναθεώρησης, κινδυνεύει να γίνει (αν δεν έχει ήδη γίνει) πεδίο μικροκομματικών σκοπιμοτήτων που τον μόνο που εξυπηρετούν είναι τον Τσίπρα και την παρέα του.

Η υπόθεση άνοιξε ξανά όταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος πήγε κόντρα στη Φώφη Γεννηματά σε ό,τι αφορά τις προτάσεις που έκανε για την αναθεώρηση.

Όπως είπε ο Βενιζέλος, και δυστυχώς έχει δίκιο: «Δεν συντρέχουν οι απαραίτητες πολιτικές προϋποθέσεις λόγω της σημερινής κυβέρνησης. Κατά μείζονα λόγο δεν υπάρχει πολιτικό και θεσμικό περιβάλλον κατάλληλο για αναθεώρηση, όταν το κύριο πρόβλημα είναι ο εκβιασμός των θεσμών, η έκπτωση των εγγυήσεων του κράτους δικαίου, η καταρράκωση της διάκρισης των εξουσιών, η προσβολή της εσωτερικής και εξωτερικής ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης».

Τι είπε ουσιαστικά; Ότι ο Τσίπρας και το παρεάκι του Μαξίμου ευτελίζουν τους θεσμούς, διαλύουν ανεξάρτητες αρχές, παρεμβαίνουν στη Δικαιοσύνη και θέλουν συνταγματική αναθεώρηση; Μα μια κορυφαία διαδικασία της Δημοκρατίας να γίνει αντικείμενο διαδρομιστών, κουβέντων πίσω από τις κουρτίνες, συνεννοήσεων με πολιτικό περιεχόμενο;

Κι όμως, αυτό πάει να κάνει ο Τσίπρας και ορθώς ο Βενιζέλος τον ξεμπροστιάζει. Αν θέλει συνταγματική αναθεώρηση ας σταματήσει να λασπολογεί, να στήνει βρόμικα παιχνίδια και να φτιάχνει εμφυλιοπολεμικό κλίμα.

Οι μεγάλες και ουσιαστικές αλλαγές που χρειάζεται το Σύνταγμα δεν μπορεί να γίνουν παιχνιδάκι στα χέρια κανενός Τσίπρα.

Κι όμως, η Φώφη σιγοντάρει τον πρωθυπουργό σ’ αυτό το παιχνιδάκι. Όπως αναφέρει: «Προκειμένου να μη χαθεί η ευκαιρία αναθεώρησης από την παρούσα Βουλή, σας αποστέλλω τις προτάσεις που έχουμε επεξεργαστεί για την ενίσχυση της αξιοπιστίας του πολιτικού συστήματος και την αναβάθμιση του κύρους των θεσμών και του κράτους δικαίου»;

Θα λέγαμε ότι είναι άδολη η παρέμβασή της και η πρωτοβουλία της αν δεν ξέραμε τι συνέβη και τι συμβαίνει σήμερα στο ΠΑΣΟΚ. Ή στο Κίνημα Αλλαγής με τους μηχανισμούς του που θέλουν να στήσουν περιβάλλον συναίνεσης με τον ΣΥΡΙΖΑ. Βλέποντας ότι δημοσκοπικά χάνεται ακόμη και το όνειρο της τρίτης θέσης, η Γεννηματά επιχειρεί να γαντζωθεί από την εξουσία του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι αυτό που λέει ο λαός «πιάνει πόρτα για το χειμώνα». Και ο δικός της πολιτικός χειμώνας έχει ημερομηνία αυτήν που θα γίνουν οι κάλπες.

Προς επίρρωση των παραπάνω διαβάστε την απάντηση Τσίπρα στην Φώφη ο οποίος την διαβεβαιώνει ότι είναι πάντα στη διάθεσή της προκειμένου να συζητήσουν από κοντά τις προτάσεις της για την συνταγματική αναθεώρηση.

Τι να πάει να ψηφίσει ο κόσμος; Κίνημα Αλλαγής και να τους βγει πάλι Τσίπρας;

Η Φώφη πιάνεται φάουλ. Αν θέλει να συμμαχήσει με τον Τσίπρα ας μας το πει ξεκάθαρα αντί να παίζει παιχνίδια με την συνταγματική αναθεώρηση.

Άλλωστε στη Χαριλάου Τρικούπη έχουν αποφασίσει να συμμαχήσουν μετά τις εκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ, σε περίπτωση που η ΝΔ δεν πάρει αυτοδυναμία. Να ξαναμοιράσουν την εξουσία ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, δηλαδή… το όλον ΠΑΣΟΚ να μας ξανακυβερνήσει για άγνωστο διάστημα.