Αλήθειες μόνο...
14/05/2019 14:46
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αλήθειες μόνο...

Του Μικρού Οδυσσέα

Εκλογές τριπλές σε πρώτο πλάνο. Και με δεύτερο γύρο. Θα πιάσουμε Ιούνιο για να ξεμπερδέψουμε.

Που όσο περνούν οι μέρες οι ευρωεκλογές “καπελώνουν” τις αυτοδιοικητικές.

Χάθηκε ο Θανάσης, που προσοχή γλύφει, λένε οι ΑνΕλ.

Αλήθειες μόνο ο Σταύρος.

Να ψάξουμε τον Θανάση, δεν έχει νόημα, αφού δεν τον θέλουν πίσω.

Οπότε να σταθούμε στο σλόγκαν του Θεοδωράκη. Με τις αλήθειες.

Ουδείς απόγονος φέρει ευθύνη για τα “αμαρτήματα των γονέων” λένε και είναι ολόσωστο, όπως και το “οι τεθνεώτες δεδικαίωνται” . Στην ελληνική κοινωνία όμως έχει μια σημασία, το “τίνος είσαι εσύ”, το “από που κρατά η σκούφια σου”.

Κι είναι μια καλά κρυμμένη αλήθεια της Μεταπολίτευσης πόσοι βαπτίστηκαν αντιστασιακοί, ενώ στην πραγματικότητα συνεργάστηκαν με το καθεστώς της 21ης Απριλίου.

Τα λένε και τα γράφουν αυτοί που τα έζησαν, οπότε περιττεύει κάθε άλλη προσθήκη.

Είναι μεγάλοι βέβαια, μπορούμε πάντα να υποστηρίξουμε πως έπαθαν άνοια.

Για την κοτερολογία, είναι όμορφο αυτό που υποστηρίχθηκε: να μη μας νοιάζει αν κάποιος Υπουργός φιλοξενείται σε σκάφη της οικονομικής ελίτ.

Για ψάρεμα πάνε οι άνθρωποι, δεν χτίζονται διαπλοκές στη θάλασσα. Ό,τι και να πει κανείς, ό,τι κι αν συμφωνήσει, το παίρνει μακριά ο αέρας.

Και η αλμύρα τρώει τους συμβολισμούς.

Αλλά η αλήθεια πρέπει να μένει στο οριοθετημένο πλαίσιο της. Το να υπερθεματίζει κανείς βρίσκοντας σαθρά επιχειρήματα, ανακατεύοντας ψεύτικα γεγονότα με τα πραγματικά, άσχετες φωτογραφίες, ουσιαστικά βοηθά τον “κατηγορούμενο”, συσκοτίζοντας τα πράγματα.

Αν φορτώσεις σε κάποιον που πιάστηκε με τη γίδα στην πλάτη, και την ψεύτικη κατηγορία πως σκότωσε παράλληλα και τον βοσκό, όλοι θα αμφιβάλλουν αν όντως έκλεψε το ζώο, ή αν απλά πήρε μια πετσούλα για τη λιγούρα. Ή μήπως απλά “έκανε τη δουλειά του”;

Αλήθειες μόνο και για τα εργασιακά. Πόσο έχουν καταλυθεί τα ωράρια στον ιδιωτικό τομέα, απότοκο όχι μόνο της κρίσης, αλλά και της προσμονής της “καριέρας”.

Αλλά και την αλήθεια, την πραγματικότητα της επταήμερης λειτουργίας. Όχι μόνο των Νοσοκομείων ή της Πυροσβεστικής, αλλά και των επιχειρήσεων που έχουν “δουλίτσα” και έχουν επενδύσει στο 24 ώρες ανοικτά.

Για τους ψυκτικούς και λοιπούς επαγγελματίες από Περιστέρι τα είπαμε.

Αλήθειες δεν θα ακουστούν πολλές στο δρόμο για τις εκλογές. Εντυπωσιασμός, “φίδια” και προπαγανδούλα, μπας και πείσουμε κανέναν αναποφάσιστο.

Γιατί δέκα μέρες πριν τις εκλογές, δεν είναι πολλοί εκείνοι που το σκέπτονται ακόμη. Ο κύβος ερρίφθη για τους περισσότερους, που έχοντας κοντά τέσσερα χρόνια να εκφραστούν στην κάλπη, θα το πράξουν ανοικτά.

Και όπως συμβαίνει σε όλες οι εκλογές, το κίνητρο της “τιμωρίας” των κυβερνώντων είναι πάντα ισχυρό.

Πηγή: emo.gr

Του Μικρού Οδυσσέα