Αισιοδοξία στη ΝΔ
02/07/2016 14:55
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αισιοδοξία στη ΝΔ

Για παγίωση της δυναμικής του Κυριάκου Μητσοτάκη και της πρωτιάς της Νέας Δημοκρατίας κάνουν λόγο στη Συγγρού και θεωρούν ότι η δημοσκοπική πτώση του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά του Αλέξη Τσίπρα δεν θα σταματήσει.

Την ίδια στιγμή από το επιτελείο του προέδρου της Ν.Δ. σημειώνουν, στη σκιά και των δυο νέων δημοσκοπήσεων που εμφανίζουν την αξιωματική αντιπολίτευση να προηγείται σημαντικά (11,5 μονάδες στην έρευνα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και 7 στην έρευνα της ALCO) ότι πέφτει στο κενό η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά του Αλ. Τσίπρα, να βγουν από τη δύσκολη, πολιτικά, θέση στην οποία έχουν περιέλθει λόγω της ιδεοληπτικής και αδιέξοδης πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση.

Γι’ αυτό το λόγο και προτάσσουν, σύμφωνα με το επιτελείο του Κυρ. Μητσοτάκη το ζήτημα του εκλογικού νόμου, καθώς επιχειρούν να αλλάξουν την ατζέντα από τα μεγάλα και καυτά προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία.

Στη Ν.Δ., φυσικά, επικρατεί κλίμα ικανοποίησης τόσο για τις δημοσκοπήσεις, καθώς βλέπουν ότι δεν υπάρχει μέτρηση αναγνωρισμένης εταιρείας που να μην επιβεβαιώνει την πρωτιά του κόμματος, όσο και για την συνεχώς αυξανόμενη διείσδυση του Κυρ. Μητσοτάκη σε ευρεία στρώματα της κοινωνίας.

Σύμφωνα με τις αναλύσεις της Συγγρού, επιβεβαιώνεται η αυξανόμενη υπεροχή του Κυρ. Μητσοτάκη έναντι του Αλ. Τσίπρα στην ερώτηση του «καταλληλότερου πρωθυπουργού». Ταυτόχρονα στην πρόθεση ψήφου αυξάνεται η διαφορά της Ν.Δ., έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, τόσο στη δημοσκόπηση της MRB όσο και της Pulse.

Και στη δημοσκόπηση της Pulse που έγινε για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Action24 αλλά και στις Τάσεις της MRB η Ν.Δ. έχει πρωτιά στην πρόθεση ψήφου, ενώ ο Κυρ. Μητσοτάκης εμφανίζεται καταλληλότερος για πρωθυπουργός έναντι του Αλ. Τσίπρα.

Πρόκειται για ένα στοιχείο μοναδικό, όπως σημειώνουν συνεργάτες του προέδρου της Ν.Δ. καθώς για πρώτη φορά αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, και μάλιστα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα από την εκλογή του στην ηγεσία του κόμματός το, εμφανίζεται καταλληλότερος του νικητή των εκλογών από τις οποίες έχουν περάσει μόλις εννέα μήνες.

Μ.Α.