Αβανταδόρος του Τσίπρα ο Μπαλτάκος;
08/02/2016 19:06
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αβανταδόρος του Τσίπρα ο Μπαλτάκος;

Βρόμικα πολιτικά παιχνίδια παίζονται στο παρασκήνιο με τον Τάκη Μπαλτάκο να επιχειρεί να ρίξει... μπαλτά στη Νέα Δημοκρατία σε μια χρονική στιγμή που η κυβέρνηση καταρρέει, αλλά συμπαρασύρει μαζί της και τη χώρα.

Κι ενώ θα έπρεπε να υπάρχει έστω η αίσθηση ενότητας ο Μπαλτάκος ανακοινώνει κόμμα δεξιά της δεξιάς... δηλαδή ακροδεξιό κόμμα. Ρίχνει έτσι νερό στο μύλο της Χρυσής Αυγής η οποία θα βρει προνομιακό συνομιλητή τώρα που η περιπέτεια της Αριστεράς φτάνει προς το τέλος της.

Με το πρόσχημα της κεντρώας στροφής της ΝΔ ο πρώην γενικός γραμματέας της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, λέει ότι πρέπει να υπάρχει δεξιό κόμμα, όπως συμβαίνει σε όλη την Ευρώπη. Αλλά σε ποια χώρα της Ευρώπης η δεξιά είναι στην κυβέρνηση χωρίς μιας ευρύτερη συμμαχία ανθρώπων που πιστεύουν στην πρόοδο, στις φιλελεύθερες ιδέες, στο άνοιγμα της αγοράς και στις μεταρρυθμίσεις;

Εντάξει, η κατεύθυνση του Κυριάκου Μητσοτάκη μπορεί σε ορισμένες περιπτώσεις να «μπάζει». Αυτή η χαλαρή αντιπολίτευση και το «δεν βιάζομαι να κυβερνήσω» δεν ταιριάζει στη ΝΔ. Άλλο, όμως, αυτό κι άλλο να μπήγεις στα σπλάχνα της παράταξης ένα μαχαίρι, δίνοντας δύναμη στη Χρυσή Αυγή αλλά και στον ΣΥΡΙΖΑ. Και τι εννοεί πιο δεξιό κόμμα ο Μπαλτάκος αφού εκεί πιο δεξιά είναι ο Μιχαλολιάκος;

Μάλιστα είπε ο Μπαλτάκος ότι θα μπορούσε να συνεργαστεί με τους ΑΝΕΛ και με τη ΝΔ. Και γιατί να φτάσουμε σε ένα νέο κόμμα για να συνεργαστούμε με τη ΝΔ; Ας μαζευτούν όλοι να πουν την άποψή τους και να αντιμετωπίσουν τον μοναδικό εχθρό, τον Τσίπρα.

Όσο για τον Καμμένο και τους ψεκασμένους, καλύτερα η ΝΔ να μην ασχολείται με τους υβριστές της. Να συνεργαστεί η ΝΔ με αυτόν που τόσα χρόνια μιλούσε για γερμανοτσολιάδες και προδότες; Που έκανε καριέρα πολεμώντας το κόμμα που τον έκανε άνθρωπο; Όχι, καλύτερα να πάει μόνη της και να κερδίσει τον Τσίπρα, ο Καμμένος άλλωστε σε λίγο θα είναι παρελθόν.

Ο Μπαλτάκος προσφέρει πολύ κακές υπηρεσίες και στη δεξιά παράταξη και στην πατρίδα σε μια χρονική στιγμή που υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για την Ελλάδα. Το διπλό Grexit σε οικονομία και Σένγκεν, η κοινωνική έκρηξη και οι φόβοι για πολύ χειρότερες καταστάσεις ασφαλώς δεν μπορούν να παραμεριστούν και να ασχολούμαστε με το κόμμα του Μπαλτάκου.

Όποιος θέλει να αγωνιστεί για την πατρίδα ας το κάνει από ένα μετερίζι, αυτό της ΝΔ. Αλλιώς ας πάει στη Χρυσή Αυγή.

Είπαμε, έχει πολλά θέματα ο Μητσοτάκης αλλά μην το διαλύσουμε ξανά το μαγαζί δίνοντας αβάντα στον Τσίπρα. Εκτός κι αν κάποιοι δεν θέλουν να φύγει από την εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί τους βολεύει καλύτερα.