Ακηδεμόνευτη... δημοσιογραφία
10/10/2015 14:15
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ακηδεμόνευτη... δημοσιογραφία

Μια ιστορία θα σας διηγηθούμε και θα καταλάβετε με τι είδους ανθρώπους έχουμε να κάνουμε κι εμείς και ολόκληρη η Ελλάδα.

Είμαστε στο… συγκρότημα Κουρτάκη (όπως λέμε συγκρότημα Λαμπράκη με μόνη διαφορά το… ύψος και φυσικά το ήθος) και κάθε χρόνο ο γίγαντας αυτός της ενημέρωσης καλεί έναν παπά για να κάνει αγιασμό για τη χρονιά που έρχεται. Ψαλμωδίες, λιβανιστήρια να φύγει το κακό μάτι που κλέβει τα αποκλειστικά από τις φυλλάδες του συγκροτήματος και βεβαίως η καθιερωμένη ομιλία του μεγάλου εκδότη και γνήσιου τέκνου της… ακηδεμόνευτης δημοσιογραφίας. Ο Κουρτάκης, που έχει να πληρώσει δύο – τρεις μήνες τους εργαζόμενους τον τελευταίο καιρό, λέει στο προσωπικό: «Μην ακούτε τι λένε οι κακοί έξω. Μας ζηλεύουν. Είμαστε ισχυροί, είμαστε ανεξάρτητοι, δεν έχουμε κανένα από πίσω και δεν φοβόμαστε κανέναν».

Όλα ωραία αλλά κάπου πίσω, κοντά στην πόρτα των γραφείων μια φιγούρα με μούσια και αυτάρεσκο βλέμμα, πλαισιωμένος από φουσκωτούς παρακολουθεί τη σεμνή τελετή. Είδε φως και μπήκε ή επειδή είναι πολύ… θρήσκος είπε να ζητήσει την ευχή από τον παπά;

Τον βλέπουν οι δημοσιογράφοι, ακούνε τον εκδότη για το πόσο ανεξάρτητοι είναι στο συγκρότημα και μόνο που δε βάζουν τα γέλια.

Την ιστορία σας τη λέμε για να δείτε με ποιους έχουμε μπλέξει. Άνθρωποι που ανοίγουν εφημερίδες και αγοράζουν ραδιόφωνα για να κάνουνε τις δουλίτσες τους. Βρίζουν το Antinews ποιοι, οι μπάτλερ των αφεντικών και της εξουσίας. Αυτοί δεν ήταν που έγλειφαν πατόκορφα το περιβάλλον Σαμαρά και του πουλούσαν εκδούλευση; Μήπως αυτοί δεν ήταν που άδειασαν τους αγαπημένους τους φίλους όταν είδαν πως πλησιάζει ο Τσίπρας;

Έλεος να μας κάνουν μαθήματα για τον Μουρούτη και για όποιον άλλον αυτοί που έπαιξαν βρόμικο παιχνίδι σε βάρος της ΝΔ;