Ζούγκλα: Οι ύμνοι Σεραφείμ προς Μαρινάκη και ο Ταξίαρχος της ΕΛΑΣ
03/04/2018 10:53
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ζούγκλα: Οι ύμνοι Σεραφείμ προς Μαρινάκη και ο Ταξίαρχος της ΕΛΑΣ

«Θέλω να εκφράσω την μεγάλη μου χαρά και ευγνωμοσύνη προς τους παρισταμένους φίλους και αδελφούς, οι οποίοι συμπράττουν και συνεργούν σε αυτό το έργο της αγάπης, που δεν γίνεται σήμερα, ή μια φορά το χρόνο, ή δυο φορές, αλλά κάθε μέρα, 365 ημέρες το χρόνο».


Προκαλούν εντύπωση τα παραπάνω λόγια διότι προέρχονται από έναν Ιεράρχη μίας ιστορικής Μητροπόλεως, αυτής του Πειραιά.

Μόνο που αυτά τα λόγια του Σεβασμιότατου Σεραφείμ απευθύνονται σε έναν άνθρωπο ο οποίος κατηγορείται επίσημα από την ελληνική Δικαιοσύνη για μία σειρά από κακουργήματα τα οποία δηλώνουν κάτι το εντελώς διαφορετικό από εκείνο που πασχίζει να μεταδώσει στο ποίμνιο του ο Ιεράρχης.

Είναι σίγουρο πώς δεν διέφυγε της προσοχής του Μητροπολίτη πώς η Προϊσταμένη Εισαγγελίας Πειραιά, μόλις είχε εκδώσει διάταξη απαγόρευσης εξόδου από την χώρα για τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τους τρείς συνεργάτες του. Ναι, αυτός είναι ο αποδέκτης του «ύμνου» τον οποίο κοινώνησε προς τους πιστούς χρονιάρες μέρες ο Πειραιώς.

Ο κ. Σεραφείμ διαπράττει ένα μεθοδολογικό σφάλμα. Κατ΄αρχήν παραβλέπει πώς η αληθινή φιλανθρωπία δεν δημοσιοποιείται και δεν διαφημίζεται. Αλλιώς μετατρέπεται σε απλή και αγοραία άσκηση δημοσίων σχέσεων. Το δεύτερο σφάλμα του εντοπίζεται στην εκούσια διασύνδεση της θέσης του ως ανθρώπου της Εκκλησίας και της Δικαιοσύνης. Ούτε νομικός είναι, ούτε κοσμικός. Τα του Θεού τω Θεώ λοιπόν.

Ο κ. Σεραφείμ προσέφερε στον Βαγγέλη Μαρινάκη την δική του «κολυμβήθρα του Σιλωάμ» όχι βεβαίως για να ξεπλύνει αμαρτήματα και ανομήματα αλλά προκειμένου να εξοπλιστεί με «κοινωνικά ερείσματα» προ των κατηγόρων του ,δηλαδή την ελληνική Δικαιοσύνη.

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς ξεπέρασε τον εαυτόν του. Ταυτίζεται με έναν κατηγορούμενο για αγορά, μεταφορά, αποθήκευση, διακίνηση 2,1 τόνων ηρωίνης κατά το εισαγγελικό πόρισμα.

Όμως σε αυτόν τον ολισθηρό δρόμο παρασύρει και εκθέτει την ίδια την Εκκλησία. Έδωσε το δικαίωμα στους ανθρώπους του κατηγορούμενου εφοπλιστή να «απαγγείλουν» το γνωστό ποίημα του «ευλογώντας» μάλιστα τα λόγια τους .Θαυμάστε:

«Σεβασμιότατε, από το 2011 γίνεστε κοινωνός μιας συνεχούς σκευωρίας η οποία στήνεται σε βάρος του ηγέτη του Ολυμπιακού, κ. Βαγγέλη Μαρινάκη. Επειδή είστε πεπειραμένος και έμπειρος νομικός, θα θυμάστε ότι το 2011 μια εισαγγελεύς Αθηνών, τον παρέπεμψε μαζί με άλλους κατηγορούμενους για ανυπόστατα αδικήματα.

Αφού περάσαμε όλοι μαζί οι Πειραιώτες, η οικογένειά του, τα στελέχη, τον Γολγοθά μας, ήρθαν οι δικαστές και του Πρωτοδικείου και του Εφετείου και του Αρείου Πάγου, και τον απάλλαξαν κάθε κατηγορίας. Και μάλιστα επειδή του ζητήθηκε να παρουσιαστεί και ως μάρτυς, απέφυγε αυτήν την ταλαιπωρία.

Το 2014 έρχεται ένας άλλος εισαγγελεύς και τον κατηγορεί για το περίφημο Koriopolis. Ξανά ταλαιπωρία. Ξανά Γολγοθάς. Για να έρθει από τους πρωτοδίκες, τους εφέτες, και τον Άρειο Πάγο, πάλι η Ανάσταση. Η Ανάσταση όλων μας. Και τώρα υπάρχει τρίτη λαίλαπα εναντίον του Ολυμπιακού. Είμαστε θύματα μιας πολιτικής σκευωρίας που χρησιμοποιούν όργανα και σε στέλνουν να περάσεις τον δρόμο της Σταύρωσης.

Είμαι βέβαιος ότι όπως ο Ιησούς Χριστός αναστήθηκε, θα έρθει και για εμάς η Ανάσταση. Ζητάμε από τον Πανάγαθο Θεό την προστασία του και από Αυτόν λαμβάνουμε την αθώωση. Σας ευχαριστώ πολύ. Καλό Πάσχα».

Ο ομιλών είναι ο Βασίλης Βασιλειάδης πρόεδρος της «Καραϊσκάκης ΑΕ» και άμεσος συνεργάτης του Βαγγέλη Μαρινάκη. Αποκαλεί τον Σεραφείμ «έμπειρο νομικό». Πόθεν προκύπτει τέτοια επιστημονική αναβάθμιση.

Απλούστατα ο Σεβασμιότατος προσέφερε ένα δημόσιο βήμα στην πλευρά Μαρινάκη και με την ιεραρχική αυθεντία του δημιούργησε και ένα «ανάχωμα» που τόσο έχει ανάγκη αυτήν την περίοδο ο κατηγορούμενος εφοπλιστής. Οι πάντες γνωρίζουν στο λιμάνι την διαχρονική σχέση του κ. Σεραφείμ με τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Στα Μανιάτικά και στα Καμίνια αυτό το λένε … «αλισβερίσι».

Όμως δεν είναι μόνον αυτό το ατόπημα. Αν παρατηρήσει κανείς με προσοχή, ο Πειραιώς Σεραφείμ απευθύνεται και σε έναν άλλο καλεσμένο του στην στημένη πασχαλινή «φιλανθρωπικού χαρακτήρα» σεμνή τελετή.

Πρόκειται για τον Ταξίαρχο Παππά, αστυνομικό διευθυντή Πειραιώς. Το δουλειά έχει ένας ανώτατος αξιωματικός της ΕΛΑΣ να παρίσταται σε μία τέτοιου χαρακτήρα συνεύρεση, την ώρα μάλιστα που σε μικρή απόσταση η Εισαγγελέας Ειρήνη Τζίβα εξέδιδε την διάταξη περί απαγορεύσεως εξόδου από την χώρα στον Βαγγέλη Μαρινάκη;

Δεν αντιλαμβάνεται πως εκτίθεται αλλά και πως εκθέτει το Σώμα. Προφανώς και όχι.. Ευελπιστεί και αυτός να έχει την ίδια τύχη με προκατόχους του οι οποίοι διασφάλισαν ένα καλό μέλλον μετά την συνταξιοδότηση τους σε κάποια υπηρεσία ασφαλείας από τις πολυπληθείς που διαθέτει το σύστημα Μαρινάκη.

Όλα τα παραπάνω τα γνωρίζει απέξω και ανακατωτά ο Ιεράρχης και οι συν αυτώ. Έχει επιλέξει τους «χορηγούς» του και ανταποδίδει προσφέροντας «ιεράν προστασίαν». Βλέπετε μία φορά Επίσκοπος, εσαεί Επίσκοπος.

Θα παραμείνει ακλόνητος στην Μητροπολιτική Έδρα κατακεραυνώνοντας τους αριστερούς απίστους, όσους προτιμούν το σύμφωνο συμβίωσης, τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, τους gay, όσους δεν είναι χριστιανοί ορθόδοξοι αλλά για την ηρωίνη κουβέντα. Για το NOOR1 ούτε μία λέξη. Ούτε γνωρίζει ούτε και άκουσε τίποτε.

zougla.gr