Ζορπίδης: Η κυβέρνηση θέλει να μετατρέψει σε "θέατρο" την επίσκεψη Τσίπρα στα Σκόπια
30/03/2019 12:00
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ζορπίδης: Η κυβέρνηση θέλει να μετατρέψει σε "θέατρο" την επίσκεψη Τσίπρα στα Σκόπια

Στην καταγγελία ότι η κυβέρνηση αναζητά επιχειρηματίες που θα συνοδεύουν ως "κολαούζοι" χωρίς ατζέντα τον πρωθυπουργό στην επικείμενη επίσκεψή του στην Βόρεια Μακεδονία προέβη ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Ζορπίδης, ο οποίος έχει αρνηθεί να λάβει μέρος στην αποστολή.


Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Ζορπίδης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση επιθυμεί να μετατρέψει σε "θέατρο" την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα, για επικοινωνιακούς λόγους.

Όπως μεταδίδει το skai.gr, τόνισε πως ο ίδιος και άλλα μέλη του Επιμελητηρίου δεν προσκλήθηκαν από την κυβέρνηση στην σύσκεψη προετοιμασίας για την επίσκεψη της προσεχούς Τρίτης, αλλά απλά κλήθηκαν να ακολουθήσουν τον πρωθυπουργό χωρίς ατζέντα.

Ο κ. Ζορπίδης έχει ταχθεί κατά της συμφωνίας των Πρεσπών όμως επανέλαβε ότι η απόφαση του Επιμελητηρίου ελήφθη ομόφωνα και δεν αντανακλά προσωπικές θέσεις του.

Σημείωσε θα μπορούσε προ πολλού να ταξιδεύσει μόνος του στα Σκόπια για επιχειρηματικές δραστηριότητες, εάν ήθελε, και συνεπώς δεν προτίθεται να μεταβεί στην γειτονική χώρα απλά για να φωτογραφηθεί συνοδεύοντας τον πρωθυπουργό.

Πηγή: capital.gr