Χάος με το μεταναστευτικό: Προσαγωγές, υλικές ζημιές και «f@ck the police» στον Κατσικά για την άφιξη μεταναστών από τη Μόρια
01/10/2019 19:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Χάος με το μεταναστευτικό: Προσαγωγές, υλικές ζημιές και «[email protected] the police» στον Κατσικά για την άφιξη μεταναστών από τη Μόρια

Λίγο μετά τις 15:00 έφτασαν την Τρίτη έφτασαν στο Κέντρο Φιλοξενίας του Κατσικά, 82 μετανάστες από τη Μόρια, στο πλαίσιο της επιχείρησης αποσυμφόρησης του νησιωτικού hot spot.

Με αφορμή την άφιξη νέων προσφύγων και μεταναστών αρχικά μια μικρή ομάδα 30 περίπου ατόμων πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας κλείνοντας την είσοδο του καταυλισμού.

  Πριν φτάσουν τα τρία λεωφορεία από τον Πειραιά, αστυνομικές δυνάμεις άνοιξαν την είσοδο του καταυλισμού που την είχαν κλείσει με μεγάλο κορμό δέντρου, με τους συμμετέχοντες στη διαμαρτυρία στη θέα των αστυνομικών να οπισθοχωρούν.

  Σκηνικό περιορισμένης έντασης προκλήθηκε όταν κάποιοι εξ αυτών πέταξαν πέτρες προς τους αστυνομικούς, με την τάξη ωστόσο να επανέρχεται σε σύντομο χρονικό διάστημα.

   Σκηνικό έντασης με έντονους διαπληκτικούς και πετροπόλεμο ακολούθησε κατά την άφιξη των προσφύγων και των μεταναστών με κάποιους εξ αυτών να πετούν πέτρες στο εσωτερικό του καταυλισμού αλλά και σε ένα από τα τρία λεωφορεία προκαλώντας υλικές ζημιές, με την αστυνομία να προχωρά σε προσαγωγές τεσσάρων ατόμων.

    Αρκετοί από τους διαμένοντες στη Δομή κατά της έντονης διαμαρτυρίας τους για τις νέες αφίξεις φώναζαν συνθήματα κατά της ΕΛ.ΑΣ, όπως «[email protected] the police» και άλλα και κατά των αστυνομικών που βρίσκονταν στο σημείο.

     Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες έχουν εισέλθει στη Δομή όπου προς ώρας επικρατεί ηρεμία ενώ στο χώρο παραμένει η διμοιρία των ΜΑΤ και η ηγεσία της Αστυνομίας.

      Υπενθυμίζεται ότι στον Κατσικά διαμένουν πάνω από 1.000 πρόσφυγες με την κατάσταση να αρχίζει πλέον να γίνεται ασφυκτική.

       Σημειώνεται ότι στις αρχές Σεπτέμβρη, 206 ακόμη άτομα από τη Μόρια έφτασαν και εγκαταστάθηκαν στο camp του Κατσικά ενώ 36 μεταφέρθηκαν στο πρώην στρατόπεδο Πετροπουλάκη στη Φιλιππιάδα.

         Πηγή: epirus-tv-news.gr, eleftherostypos.gr