Υπ. Υγείας: Σε καθημερινή βάση η επικοινωνία με τους συλλόγους ασθενών
29/07/2019 15:40
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Υπ. Υγείας: Σε καθημερινή βάση η επικοινωνία με τους συλλόγους ασθενών

Συστηματική επικοινωνία, ακόμη και καθημερινή όταν απαιτείται, με τον υπουργό Υγείας θα έχουν οι σύλλογοι ασθενών της χώρας. Αυτό συμφώνησε σήμερα ο Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος κατά καιρούς έχει δηλώσει ότι στόχος του είναι η ανθρωποκεντρική πολιτική στην Υγεία, με τους εκπροσώπους των συλλόγων ασθενών, τους οποίους συνάντησε στο υπουργείο, παρουσία του υφυπουργού Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνης.

Ο κ. Κικίλιας, αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους που ανταποκρίθηκαν στη πρόσκλησή του, ενημερώθηκε ξεχωριστά από τον καθένα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Οι εκπρόσωποι των συλλόγων, από την πλευρά τους, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το γεγονός πως η πολιτική ηγεσία του υπουργείου ξεκίνησε τις επαφές της πρώτα από τους ίδιους τους ασθενείς, που αποτελούν τη βάση της πυραμίδας στον χώρο της υγείας.

Σε αυτό το πλαίσιο, αποφασίστηκε και η συστηματοποίηση της επικοινωνίας μεταξύ υπουργείου και Συλλόγων Ασθενών, ακόμη και σε καθημερινή βάση.

Ο υπουργός Υγείας, μιλώντας στους εκπροσώπους των ασθενών, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε πως «με σεβασμό και προσήλωση θα σκύψουμε πάνω από τις μικρές και μεγάλες ανάγκες των ασθενών, υπηρετώντας με συνέπεια τη φιλοσοφία μας "πρώτα ο άνθρωπος"».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ