Τσοχατζόπουλος για τα "τσιμεντωμένα 19 εκατομμύρια": "Χυδαία επίθεση"
11/11/2018 13:01
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τσοχατζόπουλος για τα "τσιμεντωμένα 19 εκατομμύρια": "Χυδαία επίθεση"

"Χυδαία, συκοφαντική επίθεση" χαρακτηρίζει ο Άκης Τσοχατζόπουλος το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας "Δημοκρατία" για τον εντοπισμό "τσιμεντωμένων 19 εκατομμυρίων σε κρύπτη σπιτιού στο Παλαιό Ψυχικό". Το δημοσίευμα "φωτογραφίζει" τον πρώην υπουργό (με ερωτηματικό στη διατύπωσή του) και ο ίδιος μετά και τη διάψευση της αστυνομίας θεωρεί πως αποτελεί προσπάθεια "χυδαίου" επηρεασμού της Δικαιοσύνης, ενόψει της έκδοσης απόφασης σχετικά με την αναίρεση που εκκρεμεί στον Άρειο Πάγο.

Ο πρώην υπουργός, ο οποίος καταδικάστηκε και σε δεύτερο βαθμό για την υπόθεση των δωροδοκιών σε υποθέσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων, περνά στην αντεπίθεση και καταλογίζει στην εφημερίδα "Δημοκρατία" "συκοφαντική επίθεση" με στόχο "την εξυπηρέτηση γνωστών κέντρων που εργάζονται για την ολοσχερή εξόντωσή μου".

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

"Σχετικά με το ανυπόγραφο δημοσίευμα της εφημερίδας ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ του Σαββάτου 10.11.2018 με τίτλο "Θησαυρός σε σπίτι πολιτικού του ΠΑΣΟΚ" και υπέρτιτλο "Βρέθηκαν 19.000.000 ευρώ σε ειδική κρύπτη. Είναι του Άκη ?" ο πρώην ΥΕΘΑ Άκης Τσοχατζόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"…Μετά και την χθεσινή επίσημη Ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της ΕΛ.ΑΣ ότι ΟΥΔΕΠΟΤΕ έλαβε χώρα περιστατικό, όπου ειδικές δυνάμεις της εφόρμησαν σε οικία στο Παλαιό Ψυχικό και εντόπισαν σε "κρύπτη" τεράστια ποσά, που δήθεν ανήκουν σε μένα, οι φτηνοί συκοφάντες και λασπολόγοι της εφημερίδας θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη.

Δεν το έκαναν βεβαίως τυχαία. Γνωρίζουν ότι αναμένεται η έκδοση απόφασης από τον Άρειο Πάγο στην αναίρεση μου και θεωρούν ότι με τον χυδαίο αυτόν τρόπο θα μπορούσαν να επηρεάσουν την κρίση των δικαστών εναντίον μου. Σπεύδουν όμως - παράλληλα - να προσφέρουν και τις "υπηρεσίες" τους σε διάφορα "κέντρα" που εργάζονται για την ολοσχερή εξόντωσή μου.

H κοινωνία έχει πλέον γυρίσει οριστικά την πλάτη σε τέτοιου είδους στημένα παιχνίδια, που όλοι γνωρίζουν ποια συμφέροντα εξυπηρετούν ειδικά τη δεδομένη χρονική στιγμή…".

Άκης Τσοχατζόπουλος."

Η υπόθεση

Υπενθυμίζεται πως η εφημερίδα "Δημοκρατία" επιμένει -παρά τη διάψευση της αστυνομίας για τέτοια επιχείρηση στο Παλαιό Ψυχικό- στο ρεπορτάζ της για επιχείρηση πριν από μερικές μέρες με "λεία" 19 εκατομμύρια. Το ρεπορτάζ προκάλεσε σάλο, αλλά με επίσημο τρόπο η αστυνομία διέψευσε πως υπήρξε τέτοιου τύπου αστυνομική επιχείρηση στην περιοχή του Παλαιού Ψυχικού.

Η εφημερίδα, με χθεσινή ανακοίνωσή της, επιμένει στην εγκυρότητα του ρεπορτάζ: "Αναφορικά με τους διάφορους επισπεύδοντες για το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας μας, τους καλούμε να διαβάσουν προσεκτικά την ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας για το θέμα. Σε κάθε περίπτωση η "δημοκρατία" επιμένει στις πληροφορίες της. Ας μη βιάζονται ορισμένοι να αθωώσουν διεφθαρμένους πολιτικούς διότι θα βρεθούν προ εκπλήξεων. Συστήνουμε λοιπόν υπομονή και ψυχραιμία στους ανησυχούντες", αναφέρει.

ΠΑΣΟΚ: Αήθης επίθεση

Με ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ εξαπολύει επίθεση κατά των "εκφραστών του Καραμανλισμού": "Η αήθης επίθεση λάσπης κατά του ΠΑΣΟΚ συνεχίζεται. Την περιμέναμε εξάλλου. Πρωταγωνιστές των fake news και πάλι οι γνωστοί εκφραστές του Καραμανλισμού, οι θερμοί υποστηρικτές του ομοϊδεάτη τους Υπουργού των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, που ως γνωστόν ειδικεύεται διαχρονικά στις προβοκάτσιες. Και πάλι εξευτελίστηκαν. Ας γνωρίζουν, όμως, ότι πίσω έχει η αχλάδα την ουρά".

Πηγή:capital.gr